Skocz do zawartości

[spinka] Shimano

cyklista

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szczerze to tak ciężko się zapina że musiałem użyć kombinerek.Nie nazwałbym tego spinką i do tego "Spinka służy do beznarzędziowego spinania ......" a bez kombinerek się nie obeszło .Być może istnieje jakaś technika coś na wzór origami to zegniesz tam pociągniesz i spinka ściągnięta ja jej nie znam .Być może i to jest jednorazowego użytku ja to spiąłem po rozpięciu ale już to wymieniłem na inna.

Napisano

miałem bardzo podobną z Connexa- była do niczego, założyć jeszcze szło po kilku próbach z kombinerkami ale rozpięcie jej było wyjątkowo frustrujące, nie polecam

Napisano

Jak pisał przedmówca spinka dająca się zapiąć, ale nie pozwalająca się rozpiąć :)

Właśnie takiej spinki używałem jako pierwszej i mam z tym związane bardzo nieprzyjemne wspomnienia. Po trzech rozpięciach osiągniętych WIELKIM nakładem sił blaszka spinki ze sworzniami pękła. Na szczęśnie miałem przy sobie spinkę SRAM, a ta nie uznaje kompromisów (jak na razie).

Warto dopłacić te 2zł i zaopatrzeć się w spinkę SRAMa, tę zakłada się i ściąga WYBORNIE!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...