Kasha Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Kurde, a w Sancie jest zwyczajna naklejka Do pupy taki rower
Mod Team bogus Napisano 23 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 23 Stycznia 2008 Wątpię, żeby do tańszych rowerów dawali naklejki a do tych droższych znaczki z metalu. W moim przypadku było zypełnie na odwrót. Ja w moim Wheelerze PRO 29 miałem naklejkę, podczas gdy moi rodzice w modelu 900 (dwie klasy niżej) mieli znaczek metalowy. Coś z tymi znaczkami jest nie tak.
lukashs Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 spec tez nie ma znaczka metalowego... jest tylko namalowane.
KondiKona Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Może ze znaczkami rowerowymi jest tak jak ze znaczkami samochodowymi …. np. Jaguar zaprzestał dodawać wystający znaczek jaguara zastępując go małą plakietką … oczywiście ze względów bezpieczeństwa ;-) Kondi
Mod Team bogus Napisano 23 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 23 Stycznia 2008 Dziwne to trochę. Jakie tam bezpieczeństwo w rowerze.
KondiKona Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Dziwne to trochę.Jakie tam bezpieczeństwo w rowerze. ... przecież taki wypukły znaczek może skrzywdzić, a niejednokrotnie zabić komarka, muszkę, .. itd. a jak jest naklejka to się prześlizgnie i producent roweru ocali mu życie ;-) Ps. Z tym bezpieczeństwem to był żart z mojej strony ;-)
Mod Team bogus Napisano 23 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 23 Stycznia 2008 Wiem, że z bezpieczeństwem to był żart. Ale nie daje mi spokoju to dlaczego tak jest z tymi znaczkami. Może ktoś ma jakieś sensowne wytłumaczenie?
piotrek_40 Napisano 23 Stycznia 2008 Autor Napisano 23 Stycznia 2008 Widzę, że nie nie jestem sam spec tez nie ma znaczka metalowego...jest tylko namalowane. Ale jak maluje to na wszystkich swoich ramach... a nie jak scott na części maluje, a na części metalowy znaczek.
MrJ Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Ja miałem MERIDĘ (był ten znaczek srebrno-czarny), potem ElNino (naklejka wypukła) a teraz Dartmoora SS (wypukława nalepka) i Authora Versusa i jest na nim czarne, plastikowe, wypukłe logo, ale mnie "naklejkowate" niż w Accencie czy Dartmoorze. Zresztą Author robi wg. mnie fajną rzecz, bo czasem wycina CNC te swoje "A" w nadających się do tego miejscach ramy, np. w wahaczu A-RH+ świetnie to widać http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=0&am...p=%&id=1237 . Dla mnie to fajny bajerek, który tak naprawdę niewiele kosztuje firmę, a przezeń rama staje się "more cool"
Paviarotti Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 A ja tam wolę znaczki malowane ewentualnie naklejki. Wiecie ile taki metalowy znaczek waży? Miałem w Kelly'sie taki jakby alu ten znaczek przyklejony to po pewnym czasie odpadł
piotrek_40 Napisano 23 Stycznia 2008 Autor Napisano 23 Stycznia 2008 Paviarotti, czekałem, aż ktoś to napisze - myślałem, że się nie doczekam już W moim Giancie jak pisałem, 10 lat się już trzyma i coś nie chce się oderwać
Mathieo Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Te znaczki to chyba są plastikowe a nie alu czy metal bo jak sie w nie puka kluczem to nie ma dżwięku.
Mod Team bogus Napisano 23 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 23 Stycznia 2008 U moich rodziców jest metalowy na 100%. Jak odkleić taki znaczek, bo chcę zakosić rodzicom i sobie przykleić?
Mathieo Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 wd40 + śrubokręt płaski a naklejasz taśmą dwustronną
Paviarotti Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Tak, u mnie seryjnie były na taśmex dwustronny a, że odkleiło się po pewnym czasie to już inna historia
Mod Team bogus Napisano 23 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 23 Stycznia 2008 Dobra, jutro spróbuję to się przekonamy.
Mathieo Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 jak odtłuścisz i dobrze nakleisz bez "bąblów" zda egzamin.
MarcinN Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Mam ramkę Gianta i przed malowaniem wyglądało to dokładnie tak samo: http://weightweenies.starbike.com/images/a...t_xtc_front.jpg Jednakże Panowie w zakładzie odkleili mi to chyba ze względu na to że by się ten klej pod spodem i tak rozpuścił, ale ku mojemu zdziwieniu pod znaczkiem z plastiku, był ten sam, ale wyżłobiony w główce, uważam że wygląda jeszcze lepiej niż przedtem, zwłaszcza, że na ramie nie mam żadnych naklejek, więc jest tak "minimalistycznie" a co do fajnych znaczków w ogóle to podoba mi się coś takiego : http://www.pinkbike.com/photo/1217476/ W starych ramkach torowych też były czasem naprawdę ładne znaczki, jak ktoś chce to może poszperać na http://www.fixedgeargallery.com/
KondiKona Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 dla ciekawskich ... znaczek Yeti jest ... przybijany. Jak ktoś jest zainteresowany polecam zobaczyć to na filmie: http://www.yeticycles.com/Company/FactoryT...FactoryTour.cfm pod koniec odcinka "Frame Prep" widać jak gościu przybija znaczek ;-) Kondi
piotrek_40 Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Napisano 24 Stycznia 2008 MarcinN muszę zobaczyć czy u mnie też tak jest... Warto się pakować w ramę level a8 czy wystarczy a6? Obie są na allegro. W sumie patrząc na specyfikacje na stronie Krossa geometrią się nie różnią... a reszta?
gerus Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 A8 i A6 to te same ramy tylko w innym malowaniu:)
MarcinN Napisano 24 Stycznia 2008 Napisano 24 Stycznia 2008 MarcinN muszę zobaczyć czy u mnie też tak jest... Jeśli Ci to w jakiś sposób pomoże to moja rama to Yukon z 2004 roku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.