Skocz do zawartości

C.R.A.P. - Cannondale Racers Associated Poland

kopaczus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nawet już na xx..

ah. piękne te lefty.. muszę w końcu kupić jakiegoś, ale żeby go znaleźć to trzeba się naszukać..

Napisano

Może tutaj zapytać....http://www.twomark.pl/index.php?s=produkty&id_kat=0&producent=877 . Ten atak będzie zapewne kosztowny ale czego się nie robi dla miłości. :icon_wink:

Napisano

Atak nie bedzie kosztowny. Obecnie 13,8kg. 0,5kg mniej na widelcu, 0,2kg mniej na kole(będzie Omega Si z dt champ i x819), i minimum 150g na dętkach i kilka innych drobnych zmian.

Lefty z kołem kosztuje mnie nieco mniej niz sprzedaje Lyrika więc cały czas na plusie.

Napisano

mam pytanie, czy ktoś z was jeździł na ramie cannondale judge? zastanawiam się nad jej kupnem, wcześniej jeździłem na gemini i bardzo mi pasowało. pzdr

Napisano
Ja śmigałem na kilku. Co Cię interesuje?

Jak sztywność? Są jakieś problemy z tą ramką(zużycie materiału)?

Napisano

Sztywna jest, główka 1.5", wahacz chodzi na dużych łożyskach i na górze jest ten element pośredniczący który dodatkowo wzmacnia konstrukcję. Co do zużycia, mam tutaj trzech kumpli którzy śmigają na Judge'ach, jedna z tych ram należała kiedyś do Duncona Riffle, więc przeszła sporo ;) Ale trzyma się dobrze, kumpel zajął na niej ostatnio 2. miejsce w wyścigu w pucharze Norwegii :) Połamanej w każdym razie jeszcze nie widziałem.

I jeszcze jeden ziomek przymierza się właśnie do zakupu bo twierdzi że to najlepiej podjeżdżająca ramka spośród wszystkich na których dotychczas jeździł - a testował sporo.

Jeżeli Cię interesuje waga to ~3.9kg bez sprężynki w rozmiarze M.

Napisano

a Twoje ziomy gdzie kupują, bądź kupili? I jak to jest Cannondale sprzedaje całe rowery, czy tylko frameset?

Napisano
Tylko frameset. Jak chcesz kupić od dilera to spiesz się bo na 2010 rok Judge i Perp wychodzą z produkcji :wallbash:

ja myślę, o używce, za drogo wyjdzie z nową :)

Napisano

Lefty dotarł cały i zdrowy. Kółko w super stanie ale musze pogodzić się z dętkami z presta bo tylko taki zawór wchodzi do xm819.

Pytanie za 100pkt. Ktoś ma patent na zamocowanie licznika na goleni leftyego?

Czy pozostaje pogodzić się z wydatkiem 50zł ;)?

Napisano

Gratulacje!

Co do licznika to ja zrobiłem sobie taki patent kiedyś - skrzywiona blaszka, taka np. jak do mocowania bagażników, z dwiema dziurami - jedna to mocowanie na srubę od zacisku hamulca, w drugą natomiast wkręciłem kawałek plastikowej rurki do której przyczepiłem czujnik licznika.

Wyglądało to mniej więcej tak jak tu i na paru poprzednich fotkach też coś tam widać.

Pozdro!

Napisano

Dzięki Koapczus za rozwianie moich wątpliwości. Sprzęt na razie czeka bo mialem nieco problemów ze zdrowiem i trzeba bylo odpuscic.

Jak tylko widelc dotarl był mały zoonk. Podniosłem od dołu gumę i wylało sie nieco oleju ale jak moj strach rozwiał Kopaczus to nie tlumik, nie ma technicznej mozliwosci zeby cieknal z gumy. Ot widelec po serwisie zostal mocno zasmarowany.

Pytanie z innej beczki. Czy Lefciaki faktycznie tak dość wyraźnie słychać podczas pracy?

Jak naciskałem go na sucho poza rama to wyraźnie słychać siorbanie i miałem wrażenie, że olej. Regulacje działają.

Hehe co mi sie spodobalo to że regulacja pełnego zakresu tłumienia to całe 130st, a tpc jakieś 180st.

Aaaaa i jakby ktoś poszukiwał mam na zbyciu nówke, nie montowany mostek Cannondale Holy z Perpa o dugości 80mm, kąt 6st.

CENA 120zł do negocjacji ! ! !

Możliwość zamiany na inny mostek Cannona lub Truvativ AKA ale w delikatniejszej wersji.

Pozdrawiam!

Marcin

Napisano

Tłumiki TPC wydaja dosyć głośny dźwięk. Przy swoim pierwszym Black'u z takim tłumikiem sam byłem wystraszony, ale poźniej "siorbały" równiez obydwa Nixony, więc po porstu trzeba to pokochać.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Zaczynam myśleć o fullu. Plecy za bardzo bolą od hardatila i albo full, albo będzie trzeba przestać jeździć. Myślę sobie o Cannondale. Rush konkretnie. Skoku wystarczy na płaską Wielkopolskę, na maratonach też powinien dawać radę. Budowa nieskomplikowana, więc nie powinno być problemów. Patrząc na budowę wahacza - myślę, że o sztywność nie ma się co martwić. No i dożywotnia gwarancja. Powstaje tylko jedno pytanie - 202 cm wzrostu i rozmiar XL. Dam radę, czy też ramka będzie zbyt mała? Aktualnie ujeżdżam 22 calowego GT i na brak przestrzeni nie narzekam...

Napisano

Jareczek - Rush wychodzi z produkcji, na 2010 Cannondale na maratony ma mieć model Rize OneTwenty, na przykład takie coś (tu w specyfikacji USA). Myślę że tym warto się zainteresować, bardzo sztywny wahacz, fajna lekka rama z dobrą geometrią, i nowe lefty, jeżeli interesują Cię takie rozwiązania :) Zaniedługo na europejskiej stronie będą modele na 2010. Nie mam pojęcia czy XL Ci przypasuje, jak nie to zawsze masz XXL, najlepiej podjechać do dealera i się przymierzyć.

TocaS - jaki masz budżet? Na 2010 wychodzi rama Flash i prezentuje się znakomicie. Jak nie Flash to nowe Trail SL też wyglądają ciekawie - hydroformowane rury i tym podobne gadżety. Dla Twojego wzrostu rozmiar M i krótki mostek.

Napisano

Troche głupio mi jest dopisywać sie tutaj z szosówką, ale chyba lepsze to niż nic hehe ;) Ujeżdżam od jakiegoś czasu Cannondale'a CAAD6, w barwach teamowych Saeco. Rowerek złożony raczej z oldschoolowych części (z małymi wyjątkami), myśle ze takie do tej ramy bardziej pasują :) Całość waży ok. 8,8 kg i wygląda tak:

dsc00143f.th.jpg

Oczywiscie to treningówka, bo normalnie startuje tylko w maratonach na góralu no i właśnie... ta marka jest tak specyficzna że ma w sobie chyba jakiś magnes ;) Dlatego teraz marzy mi sie jakaś ramka MTB z Pensylwanii, a że jest to sprawa dość kosztowna to póki co podziwiam sobie wasze maszynki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...