leo1 Napisano 17 Listopada 2009 Napisano 17 Listopada 2009 Obiecane zdjęcia Windsor Cliff 29er Pro Mój odnośnik
zgud Napisano 17 Listopada 2009 Napisano 17 Listopada 2009 Obiecane zdjęcia Windsor Cliff 29er Pro ładny ale troszkę kolor ramy osobiście mi nie podchodzi jakieś zmiany planujesz?? ważyłeś może ramę?? jak ze sztywnością ramy, sztućca?? i jak opony się spisują w terenie wszelakim...
leo1 Napisano 17 Listopada 2009 Napisano 17 Listopada 2009 Ramy niestety nie ważyłem, bo przyszedł częściowo złożony, musiałbym korby i widelec zdemontować. Rama cudem lekkości nie jest. Ale po jednej przejażdżce w terenie można stwierdzić że jest dość sztywna. Bardzo fajne jest wzmocnienie wspawane między górną rurą a podsiodłową. W połączeniu z sztycą fi 31,6 daje bardzo dużą sztywność tej części ramy. Nic nie pracuje w czasie pedałowania mimo że ważę 105kg. W poprzednim crossie którym jeździłem czułem się czasami jak na sprężynie. Co do zmian to chodzi mi po głowie kilka. Myślałem pierwotnie żeby na szybko zmienić korby na SLX i sprzedać Truvativ 5d póki są nowe, ale postanowiłem oszczędzać kasę na nową ramę tym razem full Może za kilka miesięcy może za rok uzbieram następne 700$ i albo kupię jakąś okazję na ebay albo myśłę też o zleceniu wykonania kopii dla mielca. Tylko jeszcze nie wiem jak i z ich jakością i ewentualną ceną. Widziałem ostatnio na ebay Voodoo Canzo 29er nowe za 550$.A dolar sobie powoli tanieje Widelec jest bardzo sztywny a przy tym ciężki, bardzo ładnie pracuje pode mną ale mogę być nieobiektywny bo to mój pierwszy porządny amorek. Żeby osiągnąć SAG 20% musiałem go napompować aż na 230PSI. Opony są węższe niż rozmiar deklarowany, trochę krótko jeździłem, żeby więcej o nich coś powiedzieć ale dość fajnie się trzymają.
zgud Napisano 17 Listopada 2009 Napisano 17 Listopada 2009 bele nie Mielec mój drogi, a tym bardziej full... jak coś dozbieraj na ninera, albo titusa a skoro full to i tak inny amor... opisz jeszcze coś o oponach jak pojeżdżą więcej pozdro
Sliski1 Napisano 18 Listopada 2009 Napisano 18 Listopada 2009 Dobry Deń! :) Stało się to co miało się stać a co zapisano w księgach. Wyprzedałem małą kiszkę i niczym feniks albo inna potwora powstał ON: SUPERFORTECA B1-AXIGON. Całkiem zgrabny i powabny. Wbrew spekulacjom skręca, potrafi podjeżdżać, zjeżdżać choć potrzebna jest do tego siła ludzkich mięśni (o dziwo). Rama z turystyką nie ma nic wspólnego - nie da się nawet cholernych błotników zamocować. Jest lekka jak za te pieniądze - 19" waży realne 1815gr. Axigon na fotkach obuty jest w Maxxisy Ignitory ale z powodu niewydolności płucnej zmieniono na RR 2,25. Ufff....rower ożył. Normalnie pełnia szczęścia, choć zastanawiam się nad sztywnym karbonem z przodu. Niemniej RST pracuje na razie rewelacyjnie. Obecna waga całości to 12,5kg, przy czym spokojnie odejdzie jeszcze 300-400gr jak zmienię tylną piastę, szprychy i kiszki, tarczę. Zdjęcia TUTAJ P.S Na zdjęciach jest jeszcze drugi bliźniaczy 29er zrobiony na zamówienie klienta, troszkę inna konfiguracja: sztuciec, koła, napęd
nabial Napisano 18 Listopada 2009 Napisano 18 Listopada 2009 mam prosbe - wrzuc fotke bieznika little alberta tak, aby bylo widac wysokosc wszystkich klockow, jesli wazone/jest mozliwosc, to podaj realna wage opon
Sliski1 Napisano 18 Listopada 2009 Napisano 18 Listopada 2009 mam prosbe - wrzuc fotke bieznika little alberta tak, aby bylo widac wysokosc wszystkich klockow, jesli wazone/jest mozliwosc, to podaj realna wage opon Chwilowo ze zmierzeniem bieżnika będzie problem gdyż rower odjechał do klienta już jakiś czas temu. Co do wagi to byłem pozytywnie zaskoczony. Obie opony ważyły 565-570gr. Jedyne co mi się bardzo nie spodobało to rozmiar. Założyłem i to jednak jest bardzo mały Albert. :). Według producenta 2,1 (54x622). Mierzona suwmiarką dawało wynik naciągane 47x622 (1,8), więc ta ichnia rozmiarówka jest z d..y. Opona szybka, to wiem już od klienta który przejechał na Axigonie jesiennego Harpagana.
leo1 Napisano 20 Listopada 2009 Napisano 20 Listopada 2009 Mam mały pomysł. Już parę osób pytało o szczegóły dotyczące opon m.in szerokość i masę. Może byśmy się wymienili danymi na temat posiadanych przez nas opon. O ile masy mniej więcej się zgadzają z danymi katalogowymi to szerokość opon jest strasznie sfałszowana przez producentów. Moje Continental Mountain King 29x2.2 mają szerokość 49 mm.
Rulez Napisano 20 Listopada 2009 Napisano 20 Listopada 2009 Bo Continental mierzy szerokość w najszerszym punkcie - u ciebie są to klocki , w Race Kingach 2.2 szerokość balonu jest praktycznie jak trzeba 55,1 = 2,17" - ale tam najszerszym punktem jest balon - klocki są schowane.
Sliski1 Napisano 20 Listopada 2009 Napisano 20 Listopada 2009 Jeśli Continental mierzy balonie to Schwalbe na pewno nie. WYgląda na to, że cała reszta producentów też nie, no może z pominięciem Bontragera, bo to na razie jedyna opona której rozmiar jest adekwatny do napisu na jej boku. Choć sam dopiero zacząłem przygodę z Wielką Stopą to trochę opon już przerobiłem i żadna, czy to mierzona po klockach, bokach, na wspak nie odpowiadała deklarowanemu rozmiarowi. Swoją drogą to ciekawe jaki sens jest w naciąganiu wymiarów, chyba tylko złudna nadzieja że 99% kupujących to ignoranci, masoni i cykliści. .
nabial Napisano 20 Listopada 2009 Napisano 20 Listopada 2009 moze rozszerzymy zakres do podania wysokosci klockow na samym srodku i realnej wagi?
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Listopada 2009 Mod Team Napisano 20 Listopada 2009 Klaniam, Zeby to mialo sens trzebaby podawac jak nastepuje: 1. Szerokosc balona 2. Szerokosc calkowita wraz z bocznymi klockami 3. Wysokosc balona 4. Wysokosc calkowita 5. Waga realna 6. Obrecz na jakiej to bylo mierzone No i oczywiscie dla ciekawostki mozna zapodac co sobie producent zadeklarowal... Szacunek... I.
evo Napisano 29 Listopada 2009 Napisano 29 Listopada 2009 Ja już o swoich pisałem http://www.forumrowerowe.org/topic/35220-29er-czyli-big-wheels-co-dla-oryginaow/page__st__720__p__584726entry584726 (poniżej na tej samej str jest o wymiarach). Gdzieś też pisałem o MAXXISach 29x2,1 że bardzo różnią się wagą. Jedna ma chyba 490 g a druga koło 540. Aktualnie SAM SMART 1,75 ma na przodzie, a MAXXIS 2,1 z tyłu. Różnica w wyglądzie minimalna: http://images49.fotosik.pl/134/04fe29313862e58e.jpg po częśći przez czarną obręcz, która wizualnie pogrubia oponę SS względem Maxxisa.
tobo Napisano 5 Grudnia 2009 Napisano 5 Grudnia 2009 prosze o przyjęcie mnie do klubu. oczywiście pytanie na ile akceptowani są osobnicy półkrwi - ja jestem z przodu najnerowcem z tyłu banalnym dwudziestosześciocalowcem do ewentualnego wstępu do klubu zgłaszam akces w oparciu o posiadanie amora, koła, opon i dętek w słusznym rozmiarze
Rulez Napisano 5 Grudnia 2009 Napisano 5 Grudnia 2009 No to zastąpisz Ivana, jakoś go tolerowali, chociaz czytałem przytyki o mieszańcach I chyba miało być "opony i dętki" (przynajmniej w rowerze, nie na haku)) Jak się jeździ na "wynalazku" ?
tobo Napisano 5 Grudnia 2009 Napisano 5 Grudnia 2009 opon i dętek bo kupiłem trzy dętki prewencyjnie i dwie oponki plus jedna odziedziczona z kołem. ocene wrażen wstępnych umiescilem na forum emtb. ale wyrok przesunę w czasie
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 6 Grudnia 2009 Klaniam, A no fakt byl tu jeden czy dwoch takich co czuli do mnie mieteprzezrumianek z tym ze ja na to kicham i pluje Zdjecia, kolego, zdjecia... Samym opisem to tak ciulowato... Szacunek... I.
zgud Napisano 9 Grudnia 2009 Napisano 9 Grudnia 2009 i jak się na tym jeździ, jak podjeżdża?? jak ze zwrotnością w porównaniu do poprzedniego zestawu?? a jak się wszyscy chwalą to i ja chyba mogę: taka mała zagadka co to za rama??
M29 Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 a jak się wszyscy chwalą to i ja chyba mogę: taka mała zagadka co to za rama?? Lekka rama. Typowałbym Niner na scandium. Lekka rama. Typowałbym Niner na scandium. Znalazłem. Sette Razzo. http://www.pricepoint.com/detail/18864-175_SETRZ8-3-Parts-60-Frames/Sette-Razzo-29er-Hardtail-Frame.htm
zgud Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 heh i popsułeś zabawę w nagrodę otrzymasz uścisk prezesa i możliwość dofinansowania tego projektu waga z zaciskiem sztycy tak nawiasem...
arroyo Napisano 10 Grudnia 2009 Napisano 10 Grudnia 2009 Podwójnie cieniowane rurki, polerowane aluminium, jak wiadomo lakier waży
zgud Napisano 12 Grudnia 2009 Napisano 12 Grudnia 2009 Szkoda tylko, że wysyłka droższa od ramy dlaczegóż miałaby być wysyłka tak droga?? skąd takie wnioski??
Mod Team IvanMTB Napisano 12 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 12 Grudnia 2009 Klaniam, Bo na PricePoint ramka kosztuje 180 dolkow a przesylka to 240 Ale kto powiedzial ze to jedyne miejsce w Hamburgerowie gdzie mozna te ramke kupic? Szacunek... I.
leo1 Napisano 12 Grudnia 2009 Napisano 12 Grudnia 2009 240 za przesyłkę to gruba przesada. Można to zorganizować znacznie taniej. W USA rama=180$ przesyłka 40$,=220$ do tego 20% dla firmy typu "kupuj w USA" =242$. Przesyłka do Polski ok 40$. Razem 282$. A dalej niestety loteria z celnikami. Może być że nic a może być że cło +VAT policzą. W skrajnie niekorzystnym wypadku wychodzi łącznie 400$. Jeżeli ktoś ma jakiegoś znajomego w USA to można łatwiej ominąc celników. Co mi się udało
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.