Lextalionis Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 A ja bym pomyślał o jakiejś małej przełajowej klamce zamontowanej blisko mostka. Wygląda to zdecydowanie bardziej estetycznie (IMHO) i jeżeli nie chcesz używać hampla to przy takim montażu jest praktycznie niewidoczny.
bobbudowniczy Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 śliczny! ham i blotniki wyjątkowo pasują! nie to że sie czepiam ale te korby strumey w ogoe ochybne są ja tam widzę coś 5ramiennego. np sh 600 (6400). nawet bardzij mi sie styl podoba niż tego czarnego supra.
travisb Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 ... O zgrozo - błotniki. No dobra, a teraz chwal się co to za chlapacze są ... Ładnie się komponują z całością. Aj nid dem!
ivosmo Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 Korba - si, nie jest najlepsza ale póki co potrzebowałem coś na szybko. Przez zimę będę się rozglądał za czymś ładniejszym. Co do błotników - Curana C-Lite Road. Na wiggle stoją koło 37 funtów, więc tanio nie jest :/ Z tego co pamiętam to mam turbo minimalistyczną wersję 30 mm, są ledwo co szersze od opon. W praktyce pewnie stuprocentowej ochrony nie dadzą ale przynajmniej nie jest to gołe koło.
Varg Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 A ja bym założył mu dwa hample i gumy na klamki aby odzyskać ten bezcenny chwyt
ivosmo Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 O właśnie przy okazji zadam lamerskie pytanie - jak po naszemu nazywają się te gumy? Z angielska wiem, że "lever hood" ale cokolwiek nie próbuję po naszemu wymyślić to wyskakują mi jedynie osłony na samą klamkę.
bobbudowniczy Napisano 19 Września 2011 Napisano 19 Września 2011 do tej klamy nie dostanisz raczej nic sensownego. poza tym ja bym nie zakładał bo się ładnie błyszczy
itr Napisano 19 Września 2011 Napisano 19 Września 2011 O właśnie przy okazji zadam lamerskie pytanie - jak po naszemu nazywają się te gumy? ... Najczęściej chyba: gumowa "kapa" dźwigni hamulca sora tiagra ulegra itp.
travisb Napisano 19 Września 2011 Napisano 19 Września 2011 Najczęściej chyba: gumowa "kapa" dźwigni hamulca sora tiagra ulegra itp. Niet. Kapa to plastikowa część (to są kapy --> http://allegro.pl/kapa-sti-dzwigni-sora-tiagra-105-ultegra-i1811733819.html). Nie ma czegoś takiego jak kapa gumowa. Te gumki na klamkomanetkach/klamkach to poprostu gumy lub gumki, tudzież osłony gumowe (tak jak tu --> http://www.wertykal.com/pl/p/EC-RE600-Campagnolo-gumki-do-klamkomanetek-Ergo-Power-10s-kpl./805 albo tu --> http://www.centrumrowerowe.pl/015471/Shimano-oslony_gumowe_dzwigni_shimano_ST_7900_czarne/Produkt.aspx lub --> http://allegro.pl/gumy-na-klamki-shimano-rozne-i1825202874.html i --> http://allegro.pl/listing.php/search?string=gumki&category=16441¶ms_top_cookie=635c8699ec6a48ca70780f0e041b45ce82fe39d8). Ale największy wybór tego typu szpeji jest na ebay'u. Tam panuje nomenklatura typu: hoods lub hudz/hüdz (http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=h%C3%BCdz&_sacat=0&_dmpt=B%C3%BCcher_Unterhaltung_Music_CDs&_odkw=hoodz&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313 lub --> http://shop.ebay.pl/?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=hudz)
itr Napisano 19 Września 2011 Napisano 19 Września 2011 Oczywiście, czasami coś się wdrukuje w głowę na lata, chyba dlatego, że pojawia się na listach części obok siebie, kapa to plastik w tym przypadku, w częściach rowerowych pojawia się "osłona gumowa"... W sumie ciekawe czemu, bo kapa jako narzuta, nakrycie na mebel czy też szata kapłana bardziej idzie w stronę "hood". Sprawdziłem też przed chwilą - kapa , to narzędzie pracy torreadora, te do machania...
sdamistach Napisano 23 Września 2011 Napisano 23 Września 2011 teraz nadszedł ten czas żebym się pochwalił ja rama: Fuji Gran Tourer SE rok produkcji 1980 mostek: Nitto Young kiera: Nitto Olympiade B111 stery: Dia-Compe hampel: Dia-Compe #610 klamka: Dia-Campe Regular siodło: Selle San Marco Bontrager 3D sztyca: no name suport: nie rozkręcałem nie znam modelu korba: Sagino Tourist 1 blaty: Sagino Tourist 1 52, 42 pedały: MKS #11 noski: Author w planach custom made strapy opony: Continental Ultra Sport obręcz przód: Mavic Monthlery 192 NE obręcz tył: Mavic CXP 22 S piasta przód: Shimano 105 HB-1055 piasta tył: Sturmey Archer HBT30 R fix/free szprychy tył: CN Spoke zaplot: 3 Leading 3 Trainling tylna koronka: 17z Novatec kontra: Dura-Ace przełożenie: 42x17 https://picasaweb.google.com/107034801793962168509/FujiGranTourerSE80 na wybiegach startować nie będzie ale i tak mnie się podoba waga: ~9kg mierzone na starej radzieckiej wadze złożone dziś
Varg Napisano 23 Września 2011 Napisano 23 Września 2011 Do Japonii daleko , rzadko sie widuje rowery w klimacie kwitnącej wiśni... FUJI , NITTO , SUGINO.... ahhh mostek bym ukradł! fajny z czasem owiniesz kierownice , bo dojdziesz do wniosku ,że tak sie nie da , cóoż BTW , na oldskulowym FUJI , może i podobnym modelu, śmigał główny bohater filmu Spike'a Lee , mianowicie kultowy MARS BLACKMON
sdamistach Napisano 24 Września 2011 Napisano 24 Września 2011 fajnie że nie tylko mi się podoba owijka była w planach od początku tylko nie zdążyłem wczoraj założyć ale z powodów dzisiejszej deszczowej pogody w białymstoku już oplata kierownicę
gogol Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 witam, no to i ja pokażę swojego sprzęta świeżo złożony na bazie starej ramy firmy monark, kupionej na złomie za 15zł - od tego wszystko się zaczęło
JaQs Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 I ja wrzuce swoja maszyne. Klamki poprawie jak bede dawal nowa owijke i zastanawiam sie czy dawac tylny hamulec. I to jest single speed, nawet jakbym chcial to na ostrym na razie jezdzic bym sie bal i z ta rama ostre jest niemozliwe. I mam pytanie. Czy to w ogole jest Bianchi czy tylko Bianchi z naklejki? Przeszukalem juz duzo roznych modeli i takiego Bianchi nie znalazlem. Rama alu. Najbardziej podobny wydal mi sie Bianchi Mega Alloy, ale to nie jest to.
marianoitaliano Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Szpoko. Na początek może być. Pierwsza rzecz to radziłbym założyć noski. A żeby się jeszcze lepiej jeździło i lepiej wyglądał to zainwestuj w owijkę na kierownicę, samą kierownicę trochę podnieś żeby dolny chwyt był poziomo a mostek obniż. Będzie lepiej To do tego pierwszego roweru :PP A co do drugiego roweru to podejrzewam że w singlu tylny hamulec jest przydatny.
myrcin Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Z samym przednim i singlespeed nie hamuje się dużo szybciej niż na ostrym.
Aurox Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 najgorsze zdjecie co to za tło? i wogóle rower fajny, ew zlikwiduj napis ze sztycy i siodła
JaQs Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Fakt, szukalem miejscowki na szybko, jednak okazala sie nietrafiona. Jak poprawie co trzeba to machne lepsze zdjecie. Myslalem juz o tym jak usunac napis ze sztycy tylko nie bardzo mam pomysl czym to zrobic, tak zeby usunac napis, bez czarnej farby. Jak na pierwszy bulid jestem zadowolony.
kseru Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Napis ze sztycy usuniesz nitrem. Aurox - po jaką cholere usuwać napis z siodła? Rower będzie wtedy szybszy? Sygnaturę ze szprych tez usuwasz?
kazag Napisano 28 Września 2011 Napisano 28 Września 2011 napisy na siodle wyglądają szkaradnie, tzn. nie na tym konkretnym, bo słabo widać, ale sam wybierając siodło przeglądałem dziesiątki egzemplarzy i wiekszość miała jakieś bóg-wie-po-co domalowane linie, strzałki, tylko płomieni im brakowało... Logo producenta to jedna sprawa, a zrobienie z siodła pisanki to druga. To samo z ramami, najładniejsze imho są jednokolorowe z jakimś delikatnym logotypem producenta, te wszystkie oczo######ne kolory i gradienty, a do tego odcinające się maksymalnie wielkie litery z nazwy producenta wyglądają nieco jarmarcznie, ale to moje zdanie, więc peace. // btw. widziałem np. cudowną holenderkę, cała żółta i zielone liście na ramie z tym, że to inny typ nieco roweru.
newman88 Napisano 28 Września 2011 Napisano 28 Września 2011 Napis ze sztycy usuniesz nitrem. Aurox - po jaką cholere usuwać napis z siodła? Rower będzie wtedy szybszy? Sygnaturę ze szprych tez usuwasz? ...ja kiedyś słyszałem teorię, że czysty szybciej jedzie ;-)))) - co da się uzasadnić! Z tym usuwaniem napisów to trzeba uważać, żeby sztyca po usunięciu nie wygląda gorzej niż z napisem
kseru Napisano 28 Września 2011 Napisano 28 Września 2011 Napis zoom schodzi nawet pod wpływem oparów nitra
Varg Napisano 28 Września 2011 Napisano 28 Września 2011 wypowiedzi typu " imo" to możecie sobie spisać na kartkach i powiesić nad łóżkiem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.