Skocz do zawartości

[odżywianie+trening] jak przybrac na wadze?

mortimer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcesz wygladac jak gruba tlusta swina to jedz co popadnie :)

Jezeli interesuje Cie czysta masa miesniowa to musisz jesc rozsadnie i odrzucic smieciowe jedzenie.

Nawet jesli miesnie nie sa priorytetem warto jesc z glowa w koncu cialo to nie smietnik :)

Napisano

to zależy co jest wystawione na stół :)

a serio to warto samemu ułożyć sobie jakąś dietę. Nie musi być od razu bardzo restrykcyjna, ale dobrze jest mieć chociaż jej zarysy. Dobrze jest zapoznać sie z tabelami żywnościowymi a także indeksami glikemicznymi - to pozwala na dokonanie właściwego wyboru w zależności co jest Twoim celem.

Napisano

No to powiem ziomuś masz tak samo przeje...chane jak ja :) Waże 63kiegi 180cm 17 lat :) Marze wyglądać jak człowiek wkońcu -.-' ...

Napisano

Ważę aktualnie 73 wiec już nie mam przeje....chane :D Może paker to ze mnie nie jest ale jak człowiek wyglądam ;) Szkielet to ze mnie nie jest. Staram sie teraz zdrowo odżywiać i robić to co lubię najbardziej- jazda na rowerze a jak nie ma pogody komputer :P

Siwers45 nie załamuj się dasz rade ;P Za rok może dwa zdobędziesz trochę masy.

Napisano
Pavulon: czy ty przypadkiem lekarzem nie jesteś??

Ta grupa zawodowa nie cieszy się na forum zbytnią sympatią, dlatego dla dobra ogółu zmilczę.

Napisano
Przybrac na wadze jest bardzo łatwo, słodycze + biały chleb lub buły + sosy tłuste na pyrach

Jak schudnąć? Unikać tego wyżej napisanego :P

Częściowo masz rację, ale: ja jem białe pieczywo, sosem też nie pogardze, a jednak nie tyje. Wiec trochę z tym przesadziłeś. Jeżeli ktoś nie ruszałby się z kanapy i jadł takie rzeczy to przytyje i tu masz racje, ale jeśli robi się te kilkaset km w ciągu tygodnia, no to jednak spalasz więcej kalorii, więc więcej musisz spożywać... A jakąś wagę trzeba trzymać. Jak trenuję (w sezonie) to ważę ok 77kg i nie ma bata żebym zszedł niżej (próbowałem na wiele sposobów). Poza sezonem ważę kuż jednak trochę więcej...

Napisano

zależy też od metabolizmu. Mój staruszek właśnie podczas wyczerpujących wypraw i tras przybiera na wadze. sic!

Napisano

Tam się przejmujecie masą, ja mam 178cm i wagę 57-58kg od ponad roku. A wcześniej ważyłem 54 kg tj. jak miałem 15-19 lat (tak 4 lata ta sama masa). Przytyłem od czasu jak jeżdżę, a teraz nic nie mogę znów przytyć :D

Napisano

Mortimer, z powyższych postów wynika, że w ciągu niecałego miesiąca skoczyłeś na wadze o 7kg!! ;)

Mam taką teorię, że utuczyły Cię posty zawsze pomocnych forumowiczów...

Ale może jakiś lekarz wypowie się czy to możliwe :)

Napisano

Celne spostrzeżenie, ale zależy jeszcze jak i kiedy się ważył. Po treningu, czy przed, po/przed jedzeniem jakimś większym. Możliwe ( a nawet całkiem prawdopodobne), że trochę też przytył, ale u mnie waga po długiej trasie też potrafi spać o 1 kg z tym ze jest to prawie sama woda... No albo źle odczytał wagę za pierwszym razem <_<

Napisano

Ważyłem się gdzieś w marcu/kwietniu w szkole mieliśmy robiony bilans czy jakoś tak to jak mnie pielęgniarka ważyła wyszło 66kg teraz ostatnio jak się ważyłem jakoś w środku lipca (nie po jedzeniu itp) wyszło 73kg. Dodam, że w kwietniu dopiero zacząłem jeździć pierwszy sezon na rowerze :D:P Raczej wagi źle nie odczytałem choć to była inna waga różnica tak dużo raczej wynieś nie mogła. :) Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...