RafalB Napisano 30 Lipca 2007 Napisano 30 Lipca 2007 Chcesz wygladac jak gruba tlusta swina to jedz co popadnie Jezeli interesuje Cie czysta masa miesniowa to musisz jesc rozsadnie i odrzucic smieciowe jedzenie. Nawet jesli miesnie nie sa priorytetem warto jesc z glowa w koncu cialo to nie smietnik
Bax21 Napisano 30 Lipca 2007 Napisano 30 Lipca 2007 to zależy co jest wystawione na stół a serio to warto samemu ułożyć sobie jakąś dietę. Nie musi być od razu bardzo restrykcyjna, ale dobrze jest mieć chociaż jej zarysy. Dobrze jest zapoznać sie z tabelami żywnościowymi a także indeksami glikemicznymi - to pozwala na dokonanie właściwego wyboru w zależności co jest Twoim celem.
Siwers45 Napisano 30 Lipca 2007 Napisano 30 Lipca 2007 No to powiem ziomuś masz tak samo przeje...chane jak ja Waże 63kiegi 180cm 17 lat Marze wyglądać jak człowiek wkońcu -.-' ...
mortimer Napisano 30 Lipca 2007 Autor Napisano 30 Lipca 2007 Ważę aktualnie 73 wiec już nie mam przeje....chane Może paker to ze mnie nie jest ale jak człowiek wyglądam Szkielet to ze mnie nie jest. Staram sie teraz zdrowo odżywiać i robić to co lubię najbardziej- jazda na rowerze a jak nie ma pogody komputer Siwers45 nie załamuj się dasz rade ;P Za rok może dwa zdobędziesz trochę masy.
Pavulon Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 Pavulon: czy ty przypadkiem lekarzem nie jesteś?? Ta grupa zawodowa nie cieszy się na forum zbytnią sympatią, dlatego dla dobra ogółu zmilczę.
Mad Max Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 Przybrac na wadze jest bardzo łatwo, słodycze + biały chleb lub buły + sosy tłuste na pyrachJak schudnąć? Unikać tego wyżej napisanego Częściowo masz rację, ale: ja jem białe pieczywo, sosem też nie pogardze, a jednak nie tyje. Wiec trochę z tym przesadziłeś. Jeżeli ktoś nie ruszałby się z kanapy i jadł takie rzeczy to przytyje i tu masz racje, ale jeśli robi się te kilkaset km w ciągu tygodnia, no to jednak spalasz więcej kalorii, więc więcej musisz spożywać... A jakąś wagę trzeba trzymać. Jak trenuję (w sezonie) to ważę ok 77kg i nie ma bata żebym zszedł niżej (próbowałem na wiele sposobów). Poza sezonem ważę kuż jednak trochę więcej...
Bax21 Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 zależy też od metabolizmu. Mój staruszek właśnie podczas wyczerpujących wypraw i tras przybiera na wadze. sic!
Andrew18 Napisano 1 Sierpnia 2007 Napisano 1 Sierpnia 2007 Tam się przejmujecie masą, ja mam 178cm i wagę 57-58kg od ponad roku. A wcześniej ważyłem 54 kg tj. jak miałem 15-19 lat (tak 4 lata ta sama masa). Przytyłem od czasu jak jeżdżę, a teraz nic nie mogę znów przytyć
banana frog Napisano 7 Sierpnia 2007 Napisano 7 Sierpnia 2007 Mortimer, z powyższych postów wynika, że w ciągu niecałego miesiąca skoczyłeś na wadze o 7kg!! Mam taką teorię, że utuczyły Cię posty zawsze pomocnych forumowiczów... Ale może jakiś lekarz wypowie się czy to możliwe
Mad Max Napisano 7 Sierpnia 2007 Napisano 7 Sierpnia 2007 Celne spostrzeżenie, ale zależy jeszcze jak i kiedy się ważył. Po treningu, czy przed, po/przed jedzeniem jakimś większym. Możliwe ( a nawet całkiem prawdopodobne), że trochę też przytył, ale u mnie waga po długiej trasie też potrafi spać o 1 kg z tym ze jest to prawie sama woda... No albo źle odczytał wagę za pierwszym razem
mortimer Napisano 8 Sierpnia 2007 Autor Napisano 8 Sierpnia 2007 Ważyłem się gdzieś w marcu/kwietniu w szkole mieliśmy robiony bilans czy jakoś tak to jak mnie pielęgniarka ważyła wyszło 66kg teraz ostatnio jak się ważyłem jakoś w środku lipca (nie po jedzeniu itp) wyszło 73kg. Dodam, że w kwietniu dopiero zacząłem jeździć pierwszy sezon na rowerze Raczej wagi źle nie odczytałem choć to była inna waga różnica tak dużo raczej wynieś nie mogła. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.