Carbon Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 nie o to chodzi. np. niektore starsze osoby nie wiedza na jakich przelozeniach jezdzic itp. nie lubia sie bawic manetkami i traktuja rower tylko jak rower
Mr0wa_1991 Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Ale takim osobom wystarczy składaczek... I raczej nie wydadzą kosmicznej kwoty na taki napęd więc to sprzęt dla nikogo :/
Carbon Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 no pewnie, jezeli takie cus bedzie drogie to malo osob to kupi.
Sintesi Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 to urzadzenie bardzo fajnie dziala i generuje przy tym dzwieki niczym ramie robota! moj byly szef sprzedal sporo rowerow z tym patentem, glownie starszym paniom.
Mxrek Napisano 28 Maja 2009 Napisano 28 Maja 2009 Może i fajnie działa jak się umie to ustawić ,bo ja ostatnio naciągałem tylne koło i przesunął sie ten magnesik co jest na szprychach względem tego to urządzenia co jest na zdjęciu i zaczyna przerzucać jak głupie przy różnych prędkościach w tą i z powrotem bez żadnego ładu a najlepsze że przy 30km/h odłącza napęd
3aran Napisano 28 Maja 2009 Napisano 28 Maja 2009 Może i fajnie działa jak się umie to ustawić ,bo ja ostatnio naciągałem tylne koło i przesunął sie ten magnesik co jest na szprychach względem tego to urządzenia co jest na zdjęciu i zaczyna przerzucać jak głupie przy różnych prędkościach w tą i z powrotem bez żadnego ładu a najlepsze że przy 30km/h odłącza napęd Może ma ogranicznik tak jak w ciężarówkach- tam odcina zapłon, a tu napęd.
Mxrek Napisano 28 Maja 2009 Napisano 28 Maja 2009 to urzadzenie bardzo fajnie dziala i generuje przy tym dzwieki niczym ramie robota!moj byly szef sprzedal sporo rowerow z tym patentem, glownie starszym paniom. Może wiesz jak się ustawia ten magnes na kole względem tego urządzenia ? ,bo jest tam napisane żeby ustawiać w jakimś trybie coś jest takiego - Set magnet position for shifting mode Chyba zmienię to na linke jak się da
pawel1315 Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 W USA taka przerzutka by przeszła bo tam większość osób to lenie z nadwagą, które tylko pilotem umieją operować
Klosiu Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Mxrek --> Obstawiam ze dziala to jak licznik rowerowy, przy ilustam obrotach kola na minute zmienia bieg. Magnes sie przesunal, nie ma jak mierzyc obrotow . Na urzadzeniu od strony kola powinno byc zaznaczone miejsce naprzeciwko ktorego przechodzic powinien licznik, pewnie przy mocowaniu do ramy, przesun go odpowiednio i po sprawie. Ale fajny patent, nie przyszloby mi do glowy ze cos takiego jest
wigry Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 czekam az to sie pojawi dla MTB :] bo Shimano Nexus Auto-D to coś zadelikatne.... przerzutke musisz zmeiniać zawsze przed,a nie w trakcie np. jakiejś górki,a dzieki takiemu atomatowi możesz o tym zapomnieć i skupić się na jeżdzie przynajmniej ja tak mam bo niewyobrazam sobie jak nap... w pedal i w tym momencie zmieniam bieg @%#$%#
krzysiekmz Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 Z tym ze w USA jest wiecej ludzi z nadwaga i lenistwem sie zgodze. Osoby ktore juz jezdza na rowerze co tez widac po sprzecie czy budowie ciala odstawily by wiekszosc z nas. Tam naprawde jezdzac na rowerze przykladasz sie do tego. Pozdrawiam.
bmarekb Napisano 17 Lipca 2011 Napisano 17 Lipca 2011 Wracając do skrzyni biegów dla rowerów... Przypomniało mi się, że kiedyś czytałem trochę o jakimś nietypowym wynalazku. Podobno Niemcy za czasów II wojny światowej rozkminiali mechanizm do rowerów, którym potem zaczęli zajmować się Włosi... Nie wiem czy to ujrzało światło dzienne, ale wiem że machanizm miał działać na tej zasadzie że zależnie od ustawionego biegu przy jednym obrocie pedałów kilka razy obracała się korba (np. I bieg czyli 1 obrót pedałami = 1 obrót korby II bieg czyli 1 obrót pedałami = 2 obróty korby) Takie coś to byłby bardzo ciekawy patent i kto wie, może rower byłby przez to dużo lżejszy, bo wystarczyłaby z przodu jedna tarcza plus mechanizm (skrzyni biegów)
radomir82 Napisano 17 Lipca 2011 Napisano 17 Lipca 2011 Jest coś takiego, poczytaj sobie o Truvativ Hammershmidt
Eper Napisano 17 Lipca 2011 Napisano 17 Lipca 2011 Nie ma to jak odgrzac 2 letniego kotleta.. Zeby nie bylo calkowitego OT imo automatyczna skrzynia do mtb nie bardzo, chyba ze czytalaby w naszych myslach na jaki zmienic bieg
Rondel96 Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 Taka skrzynia musiałaby być MEGA dopracowana.. , wyobraźcie sobie sytuacje kiedy chcecie wziąć podjazd na wysokiej kadencji (ktoś zaatakuje itp.) a tu na środku górki wam biegi w dół..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.