TwiSssteR Napisano 24 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 A jeśli można wiedzieć, dlaczego wymieniłeś HS'ki ? Mam te hamulce i pytam z ciekawości... Wymienilem gdyz rower dla mnie ma byc w kazde warunki... tzn nie neguje oczywiscie skutecznosci magury bo są to naprawde bardzo dobre hample no ale skutecznosc w zlych warunkach atmosferycznych troszke spada (deszcz, śnieg)... a i obrecze dluzej posluza P.S. Szczerzej mowiac to pewnie i by mi bardz odpowiadaly te hample MAgury, jednak nigdy nie mialem nic do czynienia ze szczekowkami hydraulicznymi Pozdrawiam bardzo serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rendzik Napisano 25 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Rama: Trek CARBON 9.8 United States Postal Service Stery: TIOGA ANN-1 Amortyzator: Manitou Slate 80mm (tymczasowo) Korba: Deore XT HT2 Przerzutka przód: Deore XT Przerzutka tył: XTR Kaseta: Deore XT Łańcuch: Deore XT Manetki: Deore XT Hamulce: Avid SD7 Piasta przód: Boplight Piasta tył: Boplight Zaciski kół: Boplight Obręcze: Sun Rims UFO Pedały: Crank Brothers Egg C Chwyty: Tioga Kierownica: Ritchey Pro Mostek: Tioga O BONE Rogi: Boplight Siodło: Velo Sztyca: Accent na razie to tak wygląda ale zmiany będą jak będzie kasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boberek Napisano 25 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Waga 11.1 kg Rama Aluminium Scott Scale 7005 rury hydroform monocoque, rury tylnego widelca V łączone w systemie SST zintegrowanego mostka. Widelec Fox 32 F100RL powietrzna sprężyna aluminiowa, blokada, 100mm ugięcia Stery FSA Nr.9/ 1 1/8" alloy cups semi integrated 44/50mm Przerzutka (tył) Shimano XT RD-M761 27 Speed Przerzutka (przód) Shimano XT FD-M760A 34.9mm Manetki Shimano XT SL-M760 Rapidfire Plus 2 way release w/gear indicator Klamki hamulca Shimano XT BL-M765 Disc Hamulce Shimano XT BR-M765 Disc 160 F& R mm CL RT62 Rotor Korbowód Shimano XT FC-M760 hollowtech 2 44Ax32Ax22A T Oś suportu Shimano Cartridge 68mm shell Kierownica Scott Hot Rod Flat/ 600 mm 5°bend Mostek Scott Pro 4 Bolt 1-1/8" /6° angle Pedały Shimano PD-M520 Clipless pedal Sztyca Scott Comp 31.6mm Siodło Scott Racing CROM rails Piasta (przód) Shimano XT HB-M765 Disc CL Piasta (tył) Shimano XT HB-M765 Disc CL Łańcuch Shimano CN-HG53 Kaseta Shimano CS-M580 11-32 T Szprychy DT Swiss Champion Black 1.8mm Obręcze Mavic XM-317 32H Black Opony Scott OXYD 26 x 2.0 / 120TPI Kevlar Bead dual compound 70a / 62a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 25 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Boberek... przeklejanie specyfikacji zbyt interesujace nie jest . Wszuc foty albo chociaz napisz jaki to model bedzie prosciej szukac co to jest . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 25 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Blue - informacje z profilu Scale 35 Ładny... M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartold Napisano 26 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 A ja całkiem niedawno kupiłem sobie mój pierwszy rower NIE MAKROKESZ. Jest to Author Solution, ten z 2007r. Jak na razie całkiem dobrze się sprawuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Fork Rock Shox Reba Sl 05 Frame Hawk Fat Bone Crankset Shimano Deore Fc-m540 Bottom Bracket Shimano Deore Pedals Shimano pd-m520 Handlebar Kbix Pro Race Headset Fsa Pig Pro Dh Grips Author Stem Accent Brake (Front) Shimano Xt 160mm Brake (Rear) Sram 9.0 Chain Sram Pc-38 Casette Shimano Alivio Shifters Sram X.7 Derlr (Front) Shimano Xt Derlr (Rear) Sram X.7 Seat Selle Italia Seatpost Kalloy Tubes Panaracer Wheelset Front DT Hugi/DT Competition/DT X455 Wheelset Rear Shimano Lx/Mach/Alex Rims Ace18 Tire Irc Mythos XC II Teraz czekam na przewód do tarczówki i adapter do tarczy 180mm. No i mam rozwiazanie na dojechanie napedu - kaseta alivio i pc-38. mialem zakladac normalnie kasete pg-850 i lancuch pc-58 ale korbe mam troche dojechana i kumpel mowi ze ma kasete alivio za 30zl nowke.. no to wzialem ja i jakis badziewiasty lancuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Całkiem fajny ten Hawk Ci wyszedł ,w miarę możliwości założyłbym też drugą tarczówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Ja jeżdżę na Krossie Levelu A6 rocznik 2007 z kołami Shimano WH-M505, z RS TORĄ 318 SoloAir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Dziekowac dziekowac. W planie jest nowe koło pod druga tarcze tak samo jak i korba XT, siodelko i sztyca.... ale to jeszce troche odlegle plany :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riqar Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 jo_jacek, a jak spisuje się przednia przerzutka XT bo ostatnio słyszałem, że nie jest ona taka super, narzekali na jej pracę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Jestem z niej zdecydowanie jak najbardziej zadowolony. Troche juz przeszła ale nadal ma sie swietnie. Przerzuca pod obciazeniem, nie grymasi :] Moze narzekaja ludzie na nowsze modele tzn. Ja ja kupilem jak jeszcze byla za 105zł i to był szał.. teraz chodza chyba nawet po 75zł.. nie wiem czy to te same czy juz nowsze. Wczoraj robilem przedniego Xteka u kumpla i jakos on dziwnie chodzil. tzn przerzucal tak jak zawsze i wszedzie ale inaczej, bardziej ociezale.. moze to kwestia tego ze ja dbam o sprzet.. ? Edit: post nr 1600 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek764 Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Merida Kalahari 540 SX Rama od Matts Przód jakiś Shimano Tourney Tył SRAM SX4 Manetki SX4 Koła jakieś za 35zł Hamulce Promax klocki Tektro Siodło Merida Klamki Merida Amor SR Suntour M2000 Korby SR Suntour Wolnobieg Shimano BLEEEE!!! Łańcuch SRAM PC48 (nigdy więcej 40zł w łańcuch) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szef Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 GT Avalanche 2.0 Disc Nie bede przepisywał w rowerze wszystko jak tu: Klik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 jo_jacek ile waży twój jastrząb? Składałeś samemu czy kupiłeś cały rower? Jak samemu to gdzie można ramy hawka dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Pytasz o rame czy rower ? Ramka ma cos ok 1750g. Skladalem go sam od podstaw. Teraz ma cos okolo ~11.5kg Wiem ze ciezko ale mam pare kowadlastych rzeczy typu sztyca z siodelkiem.. kaseta jest o ponad 100g ciezsza niz ta co zawsze mam itd.. z 0.8kg moge spokojnie zejsc bez duzych nakladow pienieznych Nie wiem czy juz mozna Hawka gdzies dostac.. jesli mozna to kiedys ktos na forum mowil ze w niemczech ale to i tak sa z tym problemy.. 11.5kg wliczajac w to detke pod sztyca i pompke doczepiona pod bidon bez tego ~11.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Swego czasu napaliłem się na Hawka ale nic nie mogłem znaleźć. Zawędrowałem nawet na niemieckiego ebay'a ale tam też pusto. Te 11kg to nie tak źle. Jak uporasz sie z w/w rzeczami juz waga będzie ładnie wyglądała. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamm84 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 http://img234.imageshack.us/my.php?image=dscn0904sy9.jpg http://img77.imageshack.us/my.php?image=dscn0903na4.jpg Rama : Gary Fisher HKEK 06 Amor : Duke Race 80mm 04 Korby : LX 03 Suport: XT Kaseta : Sram 950 Łańcuch: Rohloff Manetki : x.9 07 Przerzutki : x.0 + x.gen 06 Stery : WCS Kierownica : Syntace Duraflite Mostek : Thomson Elite 90mm Rogi : Roox Chwyty : Author GripLock Sztyca : Boplight Siodło : Fizik Plateu Koła : Onyx + 317 + Dt 2.0 + Schwalbe Black Jack Lite Pedały : Crank Bros C Hamulce : Avid juscy 7,203mm Linki i Pancerze : Jagwire - ODI montował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delfiko Napisano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Level a4 2006, żadnych zmian jak do tej pory(oprócz DĘTKI!<jupi>), na jesień tylko koło tył,sztyca, klocki i łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 1 Września 2007 Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Witam! Od trzech dni Merida MATTS SUB 20-V :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 1 Września 2007 Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Od wczoraj godziny 21 śmigam na tym samym osprzęcie co miałem w steppenwolf, jednak z inną ramą Brake (Front): (Hamulec przedni) Magura HS33 395g Brake (Rear): (Hamulec tylny) Magura HS33 427g Cassette: (Kaseta) xt- 294g Chain: (Lancuch) XT- 277g Crankset: (Korby) lx - 626g + 294g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Sram 7,0 - 118g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) xt- 245g Fork: (Widelec) Manitou Black 1880g Frame: (Rama) Merida Magnesium Elite 20" - 1740g Grips: (Gripy) pianka - 25g Handlebar: (Kierownica) Ritchey Pro - 149g Headset: (Stery) Cane Creek - 95g Pedals: (Pedaly) M540- 348g Seat: (Siodlo) Scott - 334g Seatpost: (Sztyca) Ritchey Pro -259g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) xxx- 56g Shifters + cables: (Manetki+linki) xt- 338g Skewers: (Zaciski kol) XT - 103g Spacers: (Podkladki pod mostek) xxx- 6g Stem: (Mostek) ritchey pro - 145g Tire (Front): (Opona przednia) Continental Explorer Pro - 510g Tire (Rear): (Opona tylna) Continental Explorer Pro - 505g Tubes: (Detki) shwalbe - 350g Wheel Front: (Kolo przednie) 790g -Hub: (Piasta) XT -Rim: (Obrecz) MAvic X225 -Spokes: (Szprychy) xxx Wheel Rear: (Kolo tylne) 1010g -Hub: (Piasta) XT- -Rim: (Obrecz) Mavi X225 -Spokes: (Szprychy) xxx 11,324 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartold Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Od początku wakacji na moim pierwszym prawdziwym rowerze ( po 8 latach uzywania składaków, makrokeszów ) Mam Authora Solution 2007 Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 9 Września 2007 Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Jako, że połamałem widelec w swoim rowerku pracodojazdowym zakupiłem u Piotrka: ramkę szosową z widelcem i sterami + hamulce szosowe + przednią sorę na hak + pancerze + zacisk podsiodłowy + sztyca 27,2 za całość zapłaciłem 330 zł powiem że się opłacało Wiem rama nie powala i widelec aluminiowy ale CENA hampelki Alhonga SNG są całkiem niezłe - dualpivoty z całkiem niezłymi klockami Resztę osprzętu przełożyłem z dojazdówki pracowej kiera ergobar Zoom mostek Uxar łapu Xenony na 9 przerzutka tył centaur przód sora korba cyclone 53/39 siodło San Marco SKN pedały 505 koła te co były obręcze fir A wygląda to tak Jako że w pracy jestem i padało to rowerek troszku upi... mostek uxar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 9 Września 2007 Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Marku - cacko a nie rowerek. Jako dojazdówka sądze ża dobre rozwiązanie. Sam się zastanawiałem nad zakupem tej ramki na wiosnę ( warmia - płaskie tereny ). Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 13 Września 2007 Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Moja druga maszyna Rama: Giant Peloton 7200 cromo double butted, 1999r Widelec: Giant cromo Obręcze: Rigida Piasty: Formula Opony: Kenda 700x23 (do wymiany w najbliższym czasie) Korba: b.d 52-42 Manetki: Shimano RSX 2x7 Hamulce: b.d Przerzutka tyl: Shimano RSX Przerzutka przod: Shimano RX-100 Kaseta: b.d 13-25 Siodlo: San Marco ODS Race Gel Pedaly: Shimano PD-M505 Pancerze: Jagwire Koszyki na bidon: Author + Cateye Zdjęcia: http://picasaweb.google.pl/thomash6/GiantPeloton7200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.