Skocz do zawartości

[śrubki] oczywiście alu

Slawek_l_83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a tak lamersko spytam do czego one sie nadają? tzn. czy mozecie rzucic jakimis informacjami o tuningu-śrubkowym? porównanie wag, materiały, jakie śruby do czego itd :D

Napisano
http://centrumrowerowe.pl tam są śrubki ;)

Tylko jest małe ale są śruby po 3zł a w linku powyżej po 2zł na 20 śrubach masz zaoszczędzone aż 20zł :)

I czekam na maila od nich czy wyślą mi taniej :)

Zapomniałem napisać wcześniej możecie mi podać gdzie jest jaki gwint?

Czy M5 czy M6 bo nie mam bika przy sobie :), a chciałbym zamówić śruby w tym tygodniu :)

Dzieki

Napisano

Co do centrum rowerowego to pytałem się o śruby do korb, a nie o zwykłe, bo taki można kupić taniej tu: http://www.berantuning.cz/index_pl.htm

a tak lamersko spytam do czego one sie nadają? tzn. czy mozecie rzucic jakimis informacjami o tuningu-śrubkowym? porównanie wag, materiały, jakie śruby do czego itd :P

http://weightweenies.star...icles.php?ID=16

http://www.light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=89

Napisano
Zapomniałem napisać wcześniej możecie mi podać gdzie jest jaki gwint?

Czy M5 czy M6 bo nie mam bika przy sobie :), a chciałbym zamówić śruby w tym tygodniu :P

Dzieki

M5 są w hamulcach, większości klamkach i manetkach (ale avidy mają M4!), zaciski linki w przerzutkach, klamra przedniej przerzutki, kapsel sterów, rogi

M4 są do przykręcania koszyków bidonów, klamki avida

I więcej sobie nie przypominam gdzie są śruby :)

Do mostka, zacisku sztycy to raczej bym zostawił stalowe czyba, że bardzo chcesz to możesz dać tytanowe, ale te są trochę przydrogawe.

Powodzenia!

Napisano
M5 są w hamulcach, większości klamkach i manetkach (ale avidy mają M4!), zaciski linki w przerzutkach, klamra przedniej przerzutki, kapsel sterów, rogi

M4 są do przykręcania koszyków bidonów, klamki avida

I więcej sobie nie przypominam gdzie są śruby ;)

Do mostka, zacisku sztycy to raczej bym zostawił stalowe czyba, że bardzo chcesz to możesz dać tytanowe, ale te są trochę przydrogawe.

Powodzenia!

Dziwne bo do Avidów mam M6 śruby, w pivotach też są M6, mocowanie linek przy v-kach M6.

Mocowanie linki w przedniej przerzutce M6, w tylnej nie wiem nie rozkrecałem.

Mocowanie przedniej przerzutki śruba M4.

• 4 miesiące temu...
Napisano

Nie wiem nad czym tu się rozczulać bo każda śrubka tego ytpu kosztuje w sklepie ok 40 groszy , jeżeli chodzi o wytrzymałośc , to jak złamiesz al , to dam ci medal .Podsumuwując ...nie rozczulajcie się bo robicie spam , tyko ruszcie się do sklepu bo jedyne co tracicie to czas na tej spamowej dyskusji ...

Napisano
Nie wiem nad czym tu się rozczulać bo każda śrubka tego ytpu kosztuje w sklepie ok 40 groszy , jeżeli chodzi o wytrzymałośc , to jak złamiesz al , to dam ci medal .Podsumuwując ...nie rozczulajcie się bo robicie spam , tyko ruszcie się do sklepu bo jedyne co tracicie to czas na tej spamowej dyskusji ...

Chyba ci sie kolego ze stalowa srubka pomylilo , w zadnym normalnym dobrze zaopatrzonym sklepie nie maja srub alu !! Pyytalem sie w lodzi w naprawde dobrym sklepie i nie ma - te sruby w wiekszosci zastosowan sa za slabe i im nie oplaca sie sprzedawac , stad problem z dostaniem srub alu , zwlaszcza anodowanych na kolor

bralem z bera tuning , swietny kontakt itp zadowolony jestem

Napisano

Tak się zastanawiam nad zakupem śrubek do mocowania mostka :P Fajnie by to wyglądało ale czy to bezpieczne rozwiązanie :) W sumie 6 śrub, 2 od strony sterów i 4 do mocowania kiery :D

• Mod Team
Napisano

To jakieś nieporozumienie chyba :) Na alu zmieniać śrub w mostku nie radzę, wiadomo kwestia bezpieczeństwa natomiast na tytanowe spokojnie :D Jeśli chodzi o sam wygląd to tytanowe śrubki także mogą być anodowane tak jak ma to miejsce w przypadku aluminiowych jednak trudniej z dostępem do takich no i oczywiście są droższe.

Napisano
Tak się zastanawiam nad zakupem śrubek do mocowania mostka :P Fajnie by to wyglądało ale czy to bezpieczne rozwiązanie ;) W sumie 6 śrub, 2 od strony sterów i 4 do mocowania kiery :)

I zaś sie spotykamy :ermm:

oczywiście nie polecamy do tych elementów śrub alu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...