unnameduser Napisano 22 Sierpnia Napisano 22 Sierpnia Cześć, zastanawiam sie nad zakupem hardtaila i nie mogę się zdecydować, który wybrać. (budżet najlepiej do 4500) znalazłem Grand Canyona al 7, który ma bardzo podobną specyfikację do Jealousa al 8.0 tyle, że Canyon dorzuca do paczki klucz dynamometryczny i pompkę do amora a Radon przysyła po prostu sam rower. Canyon jest nieco droższy ale może warto dopłacić za markę i gadżety w zestawie nie wiem który rower jest komponentowo lepszy, a może są inne opcje w tym budżecie, z góry dzięki za wszelka pomoc https://www.canyon.com/en-pl/mountain-bikes/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon-al/grand-canyon-al-7/4392.html?dwvar_4392_pv_rahmenfarbe=M196_P14&dwvar_4392_pv_rahmengroesse=XL [4499zł + 369 wysyłka] https://www.bike-discount.de/en/radon-jealous-al-8.0-3 [4000zł + 260 wysyłka] Cytuj
Wojcio Napisano Niedziela o 17:41 Napisano Niedziela o 17:41 Ja też głosuję za Canyonem, bo sam mam Canyona, ale nie teraz. To jest nowość i jest pełna cena. Za chwilę będzie pewnie 10-15% mniej. Ja sam kupiłem za pełną cenę i pluję sobie w brodę. Po pewnym czasie dostrzegłem ich politykę. Nowości mają cenę a potem są obniżki. Jak nie ma pośpiechu to warto poczekać. 1 Cytuj
emski Napisano Poniedziałek o 03:28 Napisano Poniedziałek o 03:28 na CGC działa kod -5%, będzie ~200 mniej Cytuj
unnameduser Napisano Poniedziałek o 13:37 Autor Napisano Poniedziałek o 13:37 ten canyon już niestety wyprzedany w każdym rozmiarze i napisali, że będzie w październiku dopiero dostępny Cytuj
unnameduser Napisano Czwartek o 00:08 Autor Napisano Czwartek o 00:08 W dniu 22.08.2026 o 20:12, emski napisał: oddaje głos na canyon GC (porównaj geo) Roweryi akcesoria Jestem zielony w temacie doboru geometrii, więc nie wiem nawet od czego tutaj zacząć Oprócz jazdy po lesie, chciałbym by rower również był komfortowy do jazdy w mieście (może bardziej wyprostowana pozycja??) W dniu 23.08.2026 o 19:41, Wojcio napisał: Ja też głosuję za Canyonem, bo sam mam Canyona, ale nie teraz. To jest nowość i jest pełna cena. Za chwilę będzie pewnie 10-15% mniej. Ja sam kupiłem za pełną cenę i pluję sobie w brodę. Po pewnym czasie dostrzegłem ich politykę. Nowości mają cenę a potem są obniżki. Jak nie ma pośpiechu to warto poczekać. Na chwilę obecną rower jest wyprzedany i by kupić XL w ciemnym lakierze trzeba czekać do listopada. Jest szansa, że wtedy pojawi się obniżka? Czy trzeba czekać na przedwiośnie? Nie ukrywam, że chciałbym jeszcze skorzystać z roweru tej jesieni Cytuj
Rybus85 Napisano Czwartek o 04:58 Napisano Czwartek o 04:58 Może nie być szybciej. Ja kupiłem Canyona jakoś pod koniec lipca. Mimo że na stronie dostawa pod danym modelem 3-10 dni roboczych,to po zamówieniu dostałem w mailu dostawa koniec września,początek października 😐 Mamy prawie wrzesień i na razie cisza,więc nadzieja że będzie szybciej coraz bardziej topnieje... 1 Cytuj
Wojcio Napisano Czwartek o 06:46 Napisano Czwartek o 06:46 Nie zaprzeczam, że bywają trudniej dostępne modele. Więc jak nie ma dostępności, to trzeba szukać gdzie indziej. Ten radon na przykład. 1 Cytuj
unnameduser Napisano Czwartek o 15:40 Autor Napisano Czwartek o 15:40 Radon wydaje się spoko, natomiast jest to firma bez sławy i renomy jak np. Canyon, więc naturalnie mam nieco mniejsze zaufanie i wiem, że gdybym chciał go sprzedać - napis na ramie na znaczenie Nie skreślam całkowicie Radona, ale szukam innych opcji. Czy w tym budżecie, powiedzmy do 5k PLN - znacie jeszcze jakieś modele warte uwagi? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi