Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Jakoś na jesień planuje zmianę M_Bike na lepszy sprzęt. Kupiłem gravela z ciekawości i pasuje mi to 🤭 Więc idę w to dalej. Wcześniej tanio na próbę,teraz zwiększam kwotę do ok 8000zł. 

Kusi mnie lekkość,obecny waży ze wszystkim jakoś 13,5kg,i lepszy osprzęt. Nie mówiąc już o tłumieniu,bo na moim na wertepach potrafi przetrzepać kręgosłup 😁 

Wpadł mi w oko Canyon Grail CF7. Waga spadła by znacznie,bo wskoczył bym już w karbon. Ale kolor niedostępny na tą chwilę. 

Trasy jakoś w 80% asfalt itp,reszta to szutry,ścieżki leśne itd. Dlatego nie patrzę na szosę,bo lubię czasem wlecieć na boczne drogi. 

Bianchi też mi się podobają,ale w tej cenie widzę że tylko alu i ewentualnie karbonowy widelec. 

Kross Esker też niby spoko,ale różne opinie słyszałem(sporo narzekania) no i wydaje mi się bardziej jako wyprawowiec. 

Rondo bardzo ładne,wizualnie dla mnie super. Ale niewiadoma z firmą po ogłoszeniu upadłości i częste komedie z gwarancją jak coś się stanie z ramą. 

Też trafiają się promocje na Cube Nuroad Race i jeszcze sporo hajsu zostałoby z zakładanego budżetu. 

Kusi karbon i waga. No i CF7 tak mi się spodobał że szkoda gadać 🤭  No i obstawiam że w cenie jakiej jest teraz,czyli 7999zł konkurencji chyba nie będzie miał...

Edytowane przez Rybus85
Napisano (edytowane)

Wcale a wcale. U siebie mam teraz 38c i tylko grząski piach mnie zatrzymuje 🤭 Im więcej przeglądam tym większy mętlik 😁 

Pojawiła się na oku jeszcze Merida Mission 4000 i Trek Checkpoint ALR 5 Gen 3. 

MMR ciekawa propozycja,duża przecena(ciekawe czy wyjściowa z pupy). Nie znam marki,muszę poszperać 

@KrissDeValnor No i niezłe zamieszanie mi zrobiłeś tym MMR 🤔

Edytowane przez Rybus85
Napisano
Cytat

Hiszpan - dwie ostatnie L -ki, czarna i zielona : https://szybkierowery.pl/produkt/mmr-x-tour-50-carbon-gravel/

Na tych ciołków z szybkierowery bym uważał. Przysłali mi do framesetu osprzęt nie do tej kierownicy, która była w zestawie. Musiałem wyłożyć 290pn z własnej kiermany żeby rower dał się poskładać. Kontakt z nimi taki, że 3 tygodnie im zajęło na odpisanie na maila, potem "proszę podesłać zdjęcia", po przesłaniu zdjęć cisza przez miesiąc.

Napisano
50 minut temu, Rybus85 napisał:

Wcale a wcale. U siebie mam teraz 38c i tylko grząski piach mnie zatrzymuje

Przy  trasach "80% asfalt itp, reszta to szutry,ścieżki leśne itd" takie opony może i wystarczą. Przy poważniejszym gravelowaniu zdecydowanie nie. Zresztą z tego powodu Grail nie cieszył się specjalną popularnością i nowy model ma już potężny prześwit.

Napisano

Nie zamierzam uprawiać bikepackingu,latać w ciężkim terenie itd. Myślałem o szosie,ale gravel jednak mi pasuje całościowo. Nie muszę się stresować czy przejadę czy nie zjeżdżając z drogi. 

Myślę że pisząc o "pożądnym" gravelowaniu miałeś na myśli właśnie jakieś wyprawy. Nie,to nie dla mnie. Wtedy bym zerkał w stronę np grizl czy coś podobnego. Ale sakwynie nie interesują