Xarr Napisano Niedziela o 14:28 Napisano Niedziela o 14:28 Witam , jak poradzicie wymienić korbę od roweru używałem ściągacza AWR9010 96900 do korby Shimano Tourney FC-TY3 ale wcześnie już był trochę wyrobiony gwint i nic z tego tak teraz jest bardziej chociaż ściągacz zakręca się do końca ale trzon nie da rady wypchnąć korby wydawało mi się na początku że zły kupiłem ale Google AI twierdzi że ten jest ok to wygląda hm wię co zostaje młotek i wybijanie trochę z tej i innej strony czy ? Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Niedziela o 14:59 Napisano Niedziela o 14:59 Korba i tak do wywalenia, więc pojeździj bez wkręconej śruby i sama się poluzuje. Tak w ogóle to Twój post to taki bełkot, że aż oczy bolą. 1 Cytuj
Mihau_ Napisano Niedziela o 15:11 Napisano Niedziela o 15:11 40 minut temu, Xarr napisał: co zostaje młotek i wybijanie trochę z tej i innej strony czy ? Teraz to bierzesz w łapę kątówkę. Albo rozcinasz korbę tak żeby zeszła albo odcinasz całą oś suportu i wykręcasz suport Cytuj
Seb Napisano Niedziela o 18:03 Napisano Niedziela o 18:03 Jak wyżej. Szkoda czasu na tłuczenie w to młotkiem i przecinakiem raczej nie zejdzie, jak nie zeszło ściągaczem dedykowanym. Kiedyś to przerabiałem i nie bawiłem się z tym tylko wziąłem szlifierkę kątową i pociąłem ramiona aż same odpadły. Musisz zeszlifować metal/aluminium z ramion w jednym miejscu do kwadratu osi suportu albo naciąć tarczą do cięcia metalu wzdłuż ramion do osi suportu jak masz dostęp. Sporo zabawy a jak nie masz szlifierki to musisz podjechać do kogoś kto ma. Samo od tłuczenia młotkiem raczej nie zejdzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi