pecio Napisano Niedziela o 09:41 Napisano Niedziela o 09:41 (edytowane) Takie jeszcze małe spostrzeżenie odnośnie tej wyściółki z siatką przeciw " bio mikro dronom " 😁. Jest o pupę rozbić. Siatka przylega do głowy więc jak osa wleci to i tak upierdzieli . W Egosie chyba jest dystans pomiędzy głową a tą siatką ? Mnie osobiście to nie przeszkadza bo mam bez siatki założona wyściółkę . Większość co ma wpaść pod kask i tak połykam 🤣 Edytowane Niedziela o 09:44 przez pecio Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 12:57 Napisano Niedziela o 12:57 (edytowane) Jest jeszcze taka mała ....... nie będę dosadnie używał sformułowania , niezgodność. Rudy Project twierdzi , że jego Rebel ma PIĘĆ ( 5 ) ! gwiazdek w testach Virginia Tech. Na stronie tego " stowarzyszenia badawczego "😉 Rebel stoi chyba na 90 miejscu ( jak miałem przebłyski w mojej demencji ) z notą w postaci CZTERECH ( 4 ) ! . Pytanie teraz takie , kto wali w wuja ? Muszę przyznać , że takie coś bardzo podkopuje zaufanie do firmy i jej produktów , które maja gwarantować jakiś poziom bezpieczeństwa. Edytowane Niedziela o 13:00 przez pecio Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 15:42 Napisano Niedziela o 15:42 (edytowane) Owoc eu'geniusza 🤣 Znalazłem starego ponad 20 letniego meciaka , do tego szczypta starej przyłbicy i voila ......mamy kask areo😉 🤣 do wyczynowej jazdy czasowej na kosie. I niech ktoś powie , że nie jestem mistrzem druciarstwa. Edytowane Niedziela o 15:45 przez pecio 1 Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 16:01 Napisano Niedziela o 16:01 (edytowane) Tak . Podnosi się , opuszcza na pozycje roboczą , można dokręcić na sztywno . Wygodniejszy lżejszy i przewiewny !! w porównaniu do kasku tkz. drwala . Na przednie dziury wkleję jeszcze stalowa siatkę . Edytowane Niedziela o 16:03 przez pecio Cytuj
Maciorra Napisano Niedziela o 16:02 Napisano Niedziela o 16:02 3 godziny temu, pecio napisał: Jest jeszcze taka mała ....... nie będę dosadnie używał sformułowania , niezgodność. Rudy Project twierdzi , że jego Rebel ma PIĘĆ ( 5 ) ! gwiazdek w testach Virginia Tech. Na stronie tego " stowarzyszenia badawczego "😉 Rebel stoi chyba na 90 miejscu ( jak miałem przebłyski w mojej demencji ) z notą w postaci CZTERECH ( 4 ) ! . Pytanie teraz takie , kto wali w wuja ? Muszę przyznać , że takie coś bardzo podkopuje zaufanie do firmy i jej produktów , które maja gwarantować jakiś poziom bezpieczeństwa. Możliwe, że nikt nie wali. Jakiś czas temu VT zrobiła reewaluację, rewolucję i denominację i część kasków wcześniej ocenionych na 5 gwiazdek dostało obiżone noty: https://www.pinkbike.com/news/139-bike-helmets-lose-virginia-tech-5-star-rating-as-safety-thresholds-reset.html Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 16:05 Napisano Niedziela o 16:05 @Maciorra wiem o tym doskonale . I porządna firma powinna zaraz zrobić korektę a nie jechać " marketingowo " na tym co było kiedyś . Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 17:44 Napisano Niedziela o 17:44 @Eathan gacie UBOOT 😉 przeszły pozytywną weryfikację celną ....... aż mnie to zmroziło po ostatnich przygodach z paczką z USA . Planowane dostarczenie w czwartek. Teraz trzeba będzie pewnie wyskoczyć z równowartości trzech euro aby przytulić te chińskie kalesony. Ta opłata jest od 1 lipca ? Mam nadzieję , że będzie się opłacało przeżywać taki stres celno- skarbowy . 😉😁 Cytuj
Eathan Napisano Niedziela o 17:48 Autor Napisano Niedziela o 17:48 Jakoś tak, ale mieli to na Ali doliczać. Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 18:03 Napisano Niedziela o 18:03 (edytowane) Jak masz podane przy ofercie na Ali DDP czyli Delivered Duty Paid to te trzy euraski są doliczone ( na razie nie widziałem tego przy drobnicy ) . Jak nie , to osobiście musimy wyskoczyć z kapuchy. Nie wiem czy będą doliczać sobie jeszcze jakąś opłatę manipulacyjną za rzut oka na papiery. 😁 Zresztą i tak te gacie są w bardzo dobrej kasie to dodatkowa opłata jest do przełknięcia. Edytowane Niedziela o 18:05 przez pecio Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 07:06 Napisano wczoraj o 07:06 Z kanału zero 😉 przenoszę dalszą część dywagacji podpaskowej tutaj (a już myślałem , że tylko kobiałki 😁 potrafią stać przed regałem w drogerii połowę dnia i rozmyślać ..... ). Ale nie o "always ze skrzydełkami " będą traktować moje dzisiejsze filozoficzne rozważania. Idąc za chińskim ciosem (bardzo spasował mi materiał tych kalesonów NKWD 😉🤣) rozważam zakup nogawek , kamizelki i rękawków. Jak to się trzyma na ciałku, zważywszy brak silikonu w nogawkach spodenek . Jakieś doświadczenia na tym polu z chińskim YKYW . Cytuj
Eathan Napisano wczoraj o 07:44 Autor Napisano wczoraj o 07:44 @pecio no to kolejno 1. Kamizelka Kupiłem tę https://pl.aliexpress.com/item/1005010719720724.html?gatewayAdapt=glo2pol i to moje 3 podejście od kamizelki. Mam jeszcze z Decathlona i taką => https://pl.aliexpress.com/item/1005007392654114.html?gatewayAdapt=glo2pol Zdecydowanie ta od YKYW jest najlepsza i najbardziej mi odpowiada. Po prostu mała, łatwo ją zwinąć do kieszonki w koszulce. Robi co ma robić. Mogę z czystym sumieniem polecić. Gdybym miał ułożyć te 3 kamizelki w kolejności to: - YKYW, - RION, - Decathlon, RION jest bardzo ciepły i za mocno się w niej grzeje. Poza tym zajmuje sporo miejsca i zamiast niej wole kurtkę zabrać Kamizelka z Decathlona z siatką na plecach niby ok, ale materiał z przodu zajmuje ogrom miejsca, poza tym zamek nie jest dwukierunkowy i zapięty pod szyję drażni. 2. Nogawki Nie mam nogawek z YKYW (ale chętnie kupię ) mam takie nogawki => https://www.decathlon.pl/p/nogawki-rowerowe-na-chlodne-dni-van-rysel-roadr-bezszwowe/_/R-p-304083?mc=8517197&c=Czarny i używam ze spodenkami YKYW. Z pewną dozą nieśmiałości do tego podszedłem, ale jest całkiem ok. Jak mocno je podciągniesz potem założysz spodenki to siedzi całkiem dobrze i kilka godzin schodzi zanim wysuną się spod spodenek. Jak ubieram je pod gatki z sylikonem w nogawce to siedzą dłużej. Zakładam, że nogawki z kawałkiem sylikonu mogą być tutaj wskazane. Dlatego rozważam zakup czegoś od YKYW. Dodam, że moje doświadczenia z nogawkami wcześniej były dramatem. Mam jakieś nogawki od Martombike i one mi ciągle zjeżdżały. Może to kwestia rozmiaru, ale nie są dobre. 3. Rękawki Używam rękawków tej samej serii co nogawki z Decathlonu. W połączeniu z podstawowymi koszulkami YKYW https://pl.aliexpress.com/item/1005006807816949.html?gatewayAdapt=glo2pol nie mam tutaj żadnych zastrzeżeń. Koszulki nie mają sylikonu w rękawkach. PS Jeżeli chodzi o YKYW to jestem bardzo zadowolony z https://pl.aliexpress.com/item/1005004492756078.html?gatewayAdapt=glo2pol 1 Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 08:27 Napisano wczoraj o 08:27 (edytowane) Zastanawiam się nad https://pl.aliexpress.com/item/1005007581218210.html lub https://pl.aliexpress.com/item/1005007573089242.html Tylko straszna bieda z kolorami i rozmiarami. Edytowane wczoraj o 08:38 przez pecio Cytuj
Eathan Napisano wczoraj o 08:48 Autor Napisano wczoraj o 08:48 Wiesz co moje doświadczenia kamizelkowe i postrzeganie tego typu ubioru jasno pokazują, że to ma być coś ultra małego i łatwego do spakowania. Poza tym siateczka na plecach to ważna sprawa. Oczywiście u mnie to awaryjna garderoba i nic więcej. Co do kolorków to oni mają spójne linie kolorystyczne dla wielu produktów, ale nie ma za dużo tych kolorów. Na plus to kwestia tego, że co jakiś czas mają nowe wersje kolorystyczne. PS Wg. mnie obie podane przez Ciebie kamizeli to to samo Cytuj
szajbna Napisano wczoraj o 11:26 Napisano wczoraj o 11:26 @pecio te ceny to skośny oderwał od swojej reszty mocno, nie wiem do czego ta kamizelka ma być, czy tylko jako wiatrowa czy cieplejsza ale wybrał bym cos z endury albo castelli choć faktycznie kolorystycznie szału nie ma u nich. Osobiście na lato od kamizelki wole mini kurteczkę o wysokich parametrach oddychalnosci. Cytuj
szajbna Napisano wczoraj o 12:36 Napisano wczoraj o 12:36 https://www.sportokay.com/pl_en/endura-fs260-pro-adrenalin-race-ii-herren-bikeweste.html#cats=1%2C2%2C1421%2C2122%2C2192&92=5839 Znasz stronkę na pewno moze cos znajdziesz, endura obecnie tam bardzo korzystnie. Ja wole cos takiego na lato https://www.sportokay.com/pl_en/endura-pro-sl-waterproof-shell-herren-regenjacke.html#cats=1%2C2%2C1421%2C2122%2C2192&92=5839 No ale to co kto lubi, kurteczka ma oddychalnosc lepsza od JMP ale nie ta wytrzymałości, byc moze JMP ma tez kamizelki ? Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 15:08 Napisano wczoraj o 15:08 To co trzymam w ręce w tym woreczku to właśnie ta przeciw deszczowa oddychająca kurteczka Endury FS260-Pro Adrenaline Race coś tam. Jak zgnieciesz to się schowa w zamkniętej dłoni i nic nie waży. I wcale nie jest taka delikatna. Męczę ją od ponad roku jak nie dłużej . 1 Cytuj
pecio Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowane) Moje nadobne cztery litery wyrażą swój osąd odnośnie bibsów YKYW. Spodenki są świetnie uszyte z doskonałego materiału , są szalenie wygodne i bez zbędnej "wyścigowej " kompresji . Szelki są trochu szmaciane i przy zakładaniu trzeba je ułożyć. Ale za to nie gniotą , nie piją są oddychające i błyskawicznie zapomina się o nich. Ale nie ma róży bez kolców. Wkładka jest żartem. Nadaje się tylko do jazdy po bułki do sklepu. W chłodniejszych warunkach po około 40 km było już czuć dyskomfort . Po setce masakra. Ta wkładka po tym dystansie wyglądała jak szmata ciecia wyciągnięta z wiadra. Dosłownie ! Mokra i przy naciśnięciu kapała woda. To w ogóle nie oddycha a pupka w tym czymś dosłownie się zaparzała . Z czymś takim spotykam się pierwszy raz. W innych wkładkach Elastica tych naprawdę długodystansowych czegoś takiego nie doświadczam . Nie wspominam nawet o Progetto X2 Air od Castelli . Tak , że wolę trzymać się sprawdzonych rozwiązań i tej chińskiej manufakturze podziękuję . Edytowane 11 godzin temu przez pecio 1 Cytuj
Eathan Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu (edytowane) @pecio daj tej wkładce szansę. 2-3 prania zmieniają nieco górną powłokę. W nowych jest ona lekko połyskująca. Po 2-3 praniach robi się bardziej matowa i działa inaczej. U mnie jest dużo lepsza od Progetto X2 Air i castelii właściwie używam sporadycznie. Właśnie dlatego, że progetto trzyma wilgoć, nie oddycha zupełnie i klei się do tyłka. Zupełnie odwrotnie jak u Ciebie Edytowane 10 godzin temu przez Eathan Cytuj
pecio Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowane) Czy chcę czy tez nie , muszę dać jej szansę ( skoro sobie kupiłem )😁 . Bo jako same gacie , zapominając chwilowo o wkładce są genialne. Może jak ta fabryczna chemia w praniu "wyleci " , będzie lepiej . Zobaczymy. Edytowane 10 godzin temu przez pecio Cytuj
Eathan Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu Ewidentnie coś jest w tej wkładce co znika po 2-3 praniach. Zwróć uwagę, że ma taki połysk i on znika po kilku praniach. Wygląda to na jakiś impregnat albo cholera wie co. 1 Cytuj
dfq Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu W moich wkładka jest OK. Wprawdzie nie robię na co dzień po 100km ale po 60ciu wszystko w porządku. Chyba kupię drugie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi