nossy Napisano 15 Lipca Napisano 15 Lipca Nawet jak wjechał w kosmo dziurę to uszkodzeniu powinna ulec felga, opona (znacznemu), a nie rama. To nadal świadczy kiepsko o ramie... Cytuj
TomekGromol Napisano Sobota o 16:31 Autor Napisano Sobota o 16:31 W dniu 15.07.2026 o 17:26, smw44199 napisał: Poteoretyzuję, ale mam wrażenie, że autor postu uszkodził rower po wjechaniu w jakąś dziurę (za pierwszym razem, nawet nieświadomie), felga dostała strzała, zareklamował rower, naprawili go i wada felgi ujawniła sie po powrocie z serwisu. Te felgi to masowa chińska produkcja (dobrej jakości) i pewnie rozwarstwiła się wcześniej, ale tego nie było widać i dopiero wada ujawniła się po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów. Nawet jeżeli wjechałbym w jakąś dziurę to bez przesady żeby od tego pękła rama i rozwarstwiła się felga przy jednoczesnym braku jakichkolwiek śladów na oponie. Ok, nie jeździłem cały czas po idealnych asfaltach ale żadne uderzenie nie miało miejsca. Rama pękła z powodu wady klina mocującego sztycę, który finalnie został wymieniony na nowy i teraz z klinem nie mam już problemów. 1 Cytuj
smw44199 Napisano Niedziela o 09:40 Napisano Niedziela o 09:40 Mogłeś wjechać w dziurę tak pechowo, że felga się rozwarstwiła, a wada ujawniła się po czasie. Być może miała jakąś wadę w tym miejscy, zbyt małe przesycenie żywica i się rozwastwiła Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi