Yarooo Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Witam Ile czasu trwa odpowiedź na reklamacje pękniętej ramy? W internecie najczęściej można znaleźć odpowiedź że zajmuje to 14 dni. Ale znalazłem też informacje że może to trwać 30 dni. Cytuj
chester_jds Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Za ogólnie zadajesz pytanie. Jeśli na podstawie rękojmi to 14 dni jest prawnie zagwarantowane, ale jeśli na podstawie gwarancji, bo z jakichś powodów nie masz prawa do rękojmi, to wedle tego, co producent/sprzedawca/whoever wyznacza sobie Jakbyś napisał więcej o okolicznościach, to więcej precyzji będziesz miał w odpowiedzi. 1 Cytuj
kazafaza Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Należy pamietać, że jest sezon. W styczniu na pewno byłoby szybciej. Inna sprawa - czy gwarę uznaje (lub nie) sklep czy dystrybutor. W pierwszym przypadku będzie w miarę szybko, w drugim dochodzi czas transportu oraz dłuższa kolejka. A co na ten temat pisze oficjalna strona? Każda ma sekcje gwarancje / zwroty z podstawowymi info. 1 Cytuj
Yarooo Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowane) Rama ma cztery lata, więc rękojmia odpada. Zostaje gwarancja. Rower to Fuji Jari. Podczas pedałowania pojawiły się trzaski. Początkowo myślałem że to sztyca albo suport. Nie zaliczyłem żadnej gleby. Gravelem jeżdżę tak jak Pan Bóg przykazał, czyli szutry i asfalty. 15 minut temu, kazafaza napisał: A co na ten temat pisze oficjalna strona? Każda ma sekcje gwarancje / zwroty z podstawowymi info. W firmie ZZR dystrybutora rowerów Fuji usłyszałem że "Trochę to potrwa". Nie podali dokładnego terminu. . Edytowane 4 godziny temu przez Yarooo Cytuj
chester_jds Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) Jeżeli masz prawa do gwarancji (4 lata to tylko gwarancja i tylko w zakresie udzielonym przez udzielającego gwarancji), to jesteś zdany na warunki producenta/dystrybutora/sprzedawcy (dokładnie tego, który udzielił gwarancji), wedle procedury opisanej w umowie gwarancyjnej i terminach oznaczonych tamże. Sprawdź w umowie gwarancyjnej, co tam jest napisane. PS> Wygląda niefajnie, to przy suporcie? Edytowane 2 godziny temu przez chester_jds 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi