TomekGromol Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Kupiłem niedawno rower Sava Feguro 2.0 i od początku mam problem z klinem mocującym sztycę. W mojej opinii jest on wadliwy, bo w miarę dokręcania wysuwa się z ramy. Obecnie jest wysunięty ok. 2,5 mm z ramy. Siodełko nie opada (chociaż z tym też były problemy) ale mam wrażenie, że z każdym wyjęciem sztycy i złożeniem ponownie problem się pogłębia. Według mnie klin jest po prostu bardzo złej jakości i wygiął się, co powoduje jego wysuwanie z ramy. Niestety Sava ma wywalone w klienta, kontaktowałem się z nimi, bo jest to rower kupiony niecałe dwa miesiące temu, ale ciężko otrzymać od nich jakąkolwiek odpowiedź. Czy ktoś ma jakiś pomysł co można zrobić? Wygląda to obecnie w ten sposób. Dodam, że oczywiście użyłem pasty karbonowej i klucza dynamometrycznego z siłą 7,8 Nm. Klin obecnie jest wysunięty tak bardzo, że już ledwo starcza gwintu w śrubce i pewnie tylko kwestia czasu kiedy nie będzie można tego w ogóle skręcić. Cytuj
TomekGromol Napisano 31 minut temu Autor Napisano 31 minut temu No i zapomniałem, że na ramie pojawiło się takie pięknięcie... Oczywiście też zgłoszone do Sava i przez tydzień zero odpowiedzi... Byłem w międzyczasie na serwisie i tam twierdzą, że to tylko lakier, ale serio kontakt z producentem to jest dramat. Poczekam jeszcze tydzień i jeżeli nadal nie będzie odpowiedzi to przestanę być miły, bo przypomnę że to jest nowy rower z przebiegiem 400km... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi