Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

szukam roweru crossowego w okolicach 2000zł. Wiem że dużo osób napisze że rower zaczyna się od 3 tysięcy a reszta to się nadaje. Niemniej jednak zaczynałem poszukiwania w budżecie 1200zł a już się 1800zł zrobiło.

Znalazłem taki wynalazek i proszę o określenie czy lepiej byłoby wziąć ramę 19 czy 21 cali:
wzrost 181cm
do klejnotów rodzinnych ze złaczonymi nogami 77cm
do pachwiny ze złączonymi nogami 80cm.
https://allegro.pl/oferta/rower-crossowy-storm-cross-aero-5-0-man-rama-21-cali-kolo-28-czarny-granat-17575204240

Myślałem też o sprzedaży nerki i zakupie Unibike Crossfire 2026 (ale ciężko z dostępnością) no i zaś jeszcze dalej poza budżetem ale się zastanawiam czy mi taki potrzebny na weekendowe przejażdżki. Szukam więc wsparcia żeby nie zbankrutować i nie zwariować na samym etapie poszukiwań. Chciałbym ponadprzeciętne hamulce hydrauliczne i dobre przerzutki. Jazda raczej weekendowa, czasami na zakupy itd. 

Dziękuję za wszelką pomoc.

Napisano

Jeśli dobrze zmierzyłeś przekrok i patrząc na ten rower z kołami 28 cali i ramą praktycznie bez slopu - szukaj 17 calowej ramy bo inaczej może być bolesne lądowanie na górnej rurze.

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Sprzedaj nerkę przynajmniej pojeździsz fajnym rowerem jak zdrowie pozwoli :D

W tej cenie co być nie kupił będzie podobnie.

Ja przy 180cm jeżdżę na ramie 19" tylko że to MTB na 29" kołach czy tam rozmiar M, rozmiar to musisz sprawdzić w jakimś sklepie. Według mnie 19" lub M-ka ale to zależy.

W tej cenie amortyzator to zbędny bajer, ale co kto lubi. Można też poszukać coś ze sztywnym widelcem ale sztywny widelec to na utwardzone ścieżki głównie czy miasto.

Twój rower jest spoko w tej cenie masz tu parę innych co by za łatwo z wyborem nie było:

kands 28 canavarocross lazaro elitary v1giant roam 4 discrock machine crossride 300attabo sano 4.0lazaro aero v3 meski 19

Edytowane przez Seb
  • +1 pomógł 1