Gural23 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Witam, szukam roweru crossowego w okolicach 2000zł. Wiem że dużo osób napisze że rower zaczyna się od 3 tysięcy a reszta to się nadaje. Niemniej jednak zaczynałem poszukiwania w budżecie 1200zł a już się 1800zł zrobiło. Znalazłem taki wynalazek i proszę o określenie czy lepiej byłoby wziąć ramę 19 czy 21 cali: wzrost 181cm do klejnotów rodzinnych ze złaczonymi nogami 77cm do pachwiny ze złączonymi nogami 80cm. https://allegro.pl/oferta/rower-crossowy-storm-cross-aero-5-0-man-rama-21-cali-kolo-28-czarny-granat-17575204240 Myślałem też o sprzedaży nerki i zakupie Unibike Crossfire 2026 (ale ciężko z dostępnością) no i zaś jeszcze dalej poza budżetem ale się zastanawiam czy mi taki potrzebny na weekendowe przejażdżki. Szukam więc wsparcia żeby nie zbankrutować i nie zwariować na samym etapie poszukiwań. Chciałbym ponadprzeciętne hamulce hydrauliczne i dobre przerzutki. Jazda raczej weekendowa, czasami na zakupy itd. Dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj
przemeg Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Jeśli dobrze zmierzyłeś przekrok i patrząc na ten rower z kołami 28 cali i ramą praktycznie bez slopu - szukaj 17 calowej ramy bo inaczej może być bolesne lądowanie na górnej rurze. 1 Cytuj
Gural23 Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu Nie będę wyglądał jakoś pokracznie na 17" ramie przy takim wzroście? Co z przerzutkami, nada się to? Cytuj
przemeg Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Na większej to sobie możesz przeprowadzić zabieg kastracji jak spadniesz. A w tym budżecie to byle biegi zmieniał. 1 Cytuj
Seb Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowane) Sprzedaj nerkę przynajmniej pojeździsz fajnym rowerem jak zdrowie pozwoli W tej cenie co być nie kupił będzie podobnie. Ja przy 180cm jeżdżę na ramie 19" tylko że to MTB na 29" kołach czy tam rozmiar M, rozmiar to musisz sprawdzić w jakimś sklepie. Według mnie 19" lub M-ka ale to zależy. W tej cenie amortyzator to zbędny bajer, ale co kto lubi. Można też poszukać coś ze sztywnym widelcem ale sztywny widelec to na utwardzone ścieżki głównie czy miasto. Twój rower jest spoko w tej cenie masz tu parę innych co by za łatwo z wyborem nie było: kands 28 canavaro, cross lazaro elitary v1, giant roam 4 disc, rock machine crossride 300, attabo sano 4.0, lazaro aero v3 meski 19 Edytowane 10 godzin temu przez Seb 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi