kuba09kos Napisano Wtorek o 18:12 Napisano Wtorek o 18:12 Cześć, rok temu, trochę przypadkiem, wszedłem w posiadanie praktycznie nieużywanego, pięcioletniego roweru MTB. Myślałem, że będę z niego korzystał, ale po przejechaniu około 300km mam wrażenie, że przy moim wzroście 180cm jest dla mnie trochę za mały, więc planuję go sprzedać w tym, bądź przyszłym roku. Czy na podstawie zdjęć ktoś mógłby mi pomóc ocenić jego komponenty i mniej więcej określić wartość roweru? Nie znam się za bardzo na rowerach, ramach, osprzęcie itd. więc trudno mi podejść do tematu kompleksowo. Z góry dzięki za pomoc! https://drive.google.com/drive/folders/1vcNyCsj2tOKrO72H-dYkjf3dbnBE31R0?usp=sharing Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Wtorek o 19:08 Napisano Wtorek o 19:08 Nie mam pojęcia co to za producent, natomiast osprzęt ma niezły. Problem jest tylko taki, że tak jak napisał @Dokumosa, ten rower ma pewnie z 15 lat. Koła 26', mocowanie tylnego hamulca pod IS, kiedy nawet 10 lat temu standardem było PM, piasty na szybkozamykacz, kierownica pewnie węższa niż 600 mm. To jest już antyk. Wycena jest problematyczna, bo jeżeli chcesz go sprzedać jak typowy rower, to raczej mówimy o małych kwotach. Żeby to sprzedać za rozsądne pieniądze, musiałbyś trafić kogoś kto szuka takiego modelu, natomiast nie jestem pewny czy jest to wykonalne, skoro internet prawie milczy na temat istnienia takich rowerów. Jeżeli miałbym strzelać w ciemno, nieznając tego producenta, to ja osobiście dałbym za taki rower 1500 zł, może bliżej 2000 zł głównie ze względu na stan. Natomiast mogę się totalnie mylić. Cytuj
smw44199 Napisano Wtorek o 19:24 Napisano Wtorek o 19:24 Jak dostaniesz za niego 1000zł to będzie super👍 1 Cytuj
kuba09kos Napisano Środa o 16:57 Autor Napisano Środa o 16:57 Dziękuję za pomoc! W takim razie nie ma sensu sprzedawać. Niech ktoś z rodziny skorzysta :) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi