domwakebiach Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Hej cześć i czołem Poszukuję dla siebie w sumie pierwszego kasku. Wiem że nikt mi tu nie poda konkretnego modelu ,ale może chociaż podpowiecie z praktyki które firmy, modele od razu odrzucać. Mam dość duży czerep 59/60 dość szeroki u góry a twarz raczej smukła - czyli taki typ pieczarki 😂 Mierzyłem w weekend w Decu jakiś podstawowy model w rozmierzę L 59-62 i leżał całkiem spoko, był wygodny. Tylko wydawał się być taki duży objętościowo, chociaz baniak duży to i kask duży... Niestety nic innego ciekawego nie byłoby wszystko wywiało -jak to przed sezonem. https://www.decathlon.pl/p/kask-rowerowy-mtb-rockrider-expl-500/_/R-p-301136?mc=8555838&c=Niebieski_Zielony Chciałem jednak może poszukać cos innego trochę bardziej zgrabnego i może lepiej chroniącego potylicę? Jeżeli macie jakieś propozycję kasków na większe czaszki będę wdzięczny.... plan jest zamówić kilka modeli i mierzyć, jednak nie chce bez sensu brać czegoś co wiadomo, że np kaski firmy xxx sa raczej na małe/smukłe/drobne główki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi