NerfMe Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Przy tym wzroście wybór roweru jest wyzwaniem. Nie wiem czy nie lepiej spojrzeć w stronę juniorksich rowerów. W Pique, mojej dziewczyny, przekrok w rozmiarze XS wynosi 694 mm. Dziewczyna ma 160 cm wzrostu i moim zdaniem jest na granicy. W Kellysie przekroku nie podają, teoretycznie ze względu na 27,5 calowe koła powinien być niższy, aczkolwiek ciężko powiedzieć, bo pozostałe parametry geometrii są podobne. Cytuj
Tyfon79 Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu 22 godziny temu, natalia2577 napisał: To może inaczej. Szukam roweru który nie jest szalenie drogi, do jeżdżenia po górach, trasy do 60km, duże przewyższenia, więc raczej jakiś górski. Nie ścigam się, nie jeżdżę sportowo, tylko wycieczkowo. Wypowiadałem się z myślą o zupełnie innym rowerze jaki obecnie posiadasz. Patrząc na ten wynalazek zabytkowy co to go masz obecnie nawet rower crossowy by ci spasował gdyby tylko nie kłopot z rozmiarówkami. Chyba tym po szlakach raczej nie jeździsz bo szło by się za głowę złapać wiec zapewne lekki teren, szutry, asfalt i tak dalej. Dobrze, że choć zdajesz sobie sprawę w kwestii dopasowania do obecnych rowerów bo czeka cię radykalna zmiana. Masz dostępnego na średnim kole w XS-ce Treka Marlina 6 gen 3 i w sumie powinien styknąć. Nawet powietrznego amora nie potrzebujesz i sprężyna da radę do takich wymagań. Tylko jest jedno ale to znaczy to jest taki rower geometrią idący w cięższy teren czyli masz ostre kąty na główce i tylko nieco ostrzejszy kąt podsiodłowy. To są specyficzne rowery do jazdy i różnią się trochę od klasycznych sztywniaków typu oba Kellysy, Superior czy coś w tym stylu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi