caballoBlanco Napisano 21 Kwietnia Napisano 21 Kwietnia Hej. Uno -> prosze o powstrzymanie się od komentarzy typu, nic nierób, ja chce zabezpieczyć rower i żeby ładnie wyglądał https://www.stevensbikes.de/2021/en/de/road/custom-road/aspin/ Taki rowerek Chodzi o to, że w niektórych miejscach mam biały nalot i odpryski, nie jest to straszne ale jest, chciałbym to zabezpieczyć, i nie wiem jak to zrobić jakich preparatów użyć, proszę o pomoc Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 4 Maja Napisano 4 Maja Niestety przy takiej skali uszkodzeń i matowym lakierze nic z tym nie zrobisz. Tu gdzie są ciemne miejsca, przytarty jest matowy lakier. Tu gdzie widać białe kawałki, jest to odprysk do podkładu lub gołego metalu. Teoretycznie mógłbyś spróbować robić zaprawki, ale ubytków jest tak dużo, że będzie to wyglądało dramatycznie. Matowy lakier powoduje że nawet nie będziesz w stanie tego spolerować. 1 Cytuj
nossy Napisano 4 Maja Napisano 4 Maja Ogólnie to rower albo katowany albo lakier słaby. Korozyjnie jak rower trzymany w środku to nic nie będzie się z tym działo. Możesz jechać do jakiejś mieszalni żeby dorobili Tobie kolor na bazie lakieru samochodowego i aplikować delikatnym pędzelkiem....ale jak wspomniano wyżej....nie będzie to wyglądało dobrze. Albo malowanie całości na jakiś ciekawy kolor co pociągnie niemałe koszty.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi