marcin10m Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia Cześć! Chciałbym kupić rower Van Rysel GRVL AF. jestem na granicy dwóch rozmiarów L i XL. Wzrost 187-188 przekrok 89. Mam Felta VR 60 ze skróconym mostkiem do 70mm +7% i taka pozycja jest dla mnie ok. Mierzyłem L i jest strasznie nisko kierownica. Praktycznie nie do jeżdżenia w dolnym chwycie. W XL można skrócić mostek 20mm i będzie dużo wyżej kierownica (3cm) zachowując ten sam reach. Stack/reach w tych rowerach to: VR60 631/401 -> 1.57 GRVL XL 629/404 -> 1.56 GRVL L 600/395 -> 1.53 Ogólnie zależy mi na długich jazdach i najbardziej wyprostowanej pozycji. Brać śmiało XL czy jednak podnosić jakimiś dziwnymi mostkami L? Cytuj
Chociemir Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia Jeśli przy wzroście 187cm jeździsz na rowerze szosowym z mostkiem 70mm to jest bardzo nie "ok". 1 Cytuj
nossy Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia ....no ale kolega pyta w sumie o gravela, gdzie te mostki z racji geometrii są nieco krótsze....revolt ma 80mm w rozm.L do 191cm wzrostu. VR60 to też taka dziwna hybryda road+. 70mm to faktycznie może nieco krótko, ale do spokojnego toczenia....no można jeszcze z inną kierą próbować. Cytuj
marcin10m Napisano 17 Kwietnia Autor Napisano 17 Kwietnia @Chociemir Ciężko powiedzieć że jeżdżę. Mam wpięty w trenażer na drodze tym nie byłem Cytuj
olo850 Napisano 17 Kwietnia Napisano 17 Kwietnia Czyli nie wiesz czy ta pozycja jest ok bo na podstawie trenażera ciężko ocenić. Wypadałoby zrobić "długą jazdę" w którą celujesz i na tej podstawie ocenić, czy pozycja jest ok oraz czy mostek 70 mm nie wprowadza nadmiernej nerwowości. Ja mam w dziadkowym Marinie Four Corners gravel chyba 50 mm więc nie ma sensu go wykluczać z założenia, a mostkiem najprościej uzyskać to co chcesz (w rozmiarze XL). Pytanie jeszcze jak z podkładkami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi