chudzinki Napisano 1 Marca Napisano 1 Marca Nietypowe pytanie: czy mogę bez żadnych obaw zeszlifować w tym miejscu ok. 2 mm korpusu...? Cytuj
chudzinki Napisano 3 Marca Autor Napisano 3 Marca Może ktoś rozbierał taki zacisk i jest w stanie powiedzieć czy można zebrać trochę materiału w tym miejscu? Cytuj
sky87 Napisano 3 Marca Napisano 3 Marca Ciężko stwierdzić. Ale ten śmietnik można śmiało testować, wtedy będzie motywacja żeby założyć coś co hamuje Cytuj
chudzinki Napisano 3 Marca Autor Napisano 3 Marca No ciężko 😀. Ale może ktoś rozbierał i wie, bo takie szlifowanie w ciemno to nie bardzo... @sky87 o tylnym nie powiem absolutnie nic złego. A chciałem wrzucić tarcze 180, bo ta poszła do innego roweru tylko nie sądziłem, że takie kwiatki wyjdą. Cytuj
sky87 Napisano 3 Marca Napisano 3 Marca Używałem MT410 kupione za niecałe 200zł komplet - nowe! I były naprawdę ok. Moja cierpliwość do srama na dot się skończyła. Ale teraz testuję DB8 i jest bajka, no ale to nie o tym temat Cytuj
chudzinki Napisano 4 Marca Autor Napisano 4 Marca Jeżeli nikt nie będzie wiedział to ostatecznie przymierzę zacisk MT500, ale patrząc "na oko" to też może być problem... Cytuj
chudzinki Napisano 7 Marca Autor Napisano 7 Marca MT500 wchodzi bez problemu. To teraz mam dylemat czy kupić tarcze 200 mm, bo ponoć z takim adapterem zacisk SRAM' owski się mieści czy zmieniać hamulec... @tobo Ty coś nie podpowiesz o zeszlifowaniu zacisku? Cytuj
sky87 Napisano 8 Marca Napisano 8 Marca Skoro na większej tarczy wejdzie sram, to wsadził bym MT500 😅 Cytuj
chudzinki Napisano 9 Marca Autor Napisano 9 Marca (edytowane) E tam, e tam! 😋 Z powodu braku wystarczających argumentów do wymiany hamulca oraz nieposiadania nigdy tarczy większej niż 180 mm wpadnie: 🙂 Edytowane 9 Marca przez chudzinki Cytuj
sky87 Napisano 9 Marca Napisano 9 Marca Oby uszczelki w zacisku lub klamce nie zesikały się ze szczęścia na te nowości 1 Cytuj
chudzinki Napisano 23 Marca Autor Napisano 23 Marca @sky87 o tym będę mógł dopiero napisać coś później. W sobotę zamontowałem, bo byłem bardzo ciekawy czy wejdzie 🙂. 1 Cytuj
chudzinki Napisano Poniedziałek o 07:26 Autor Napisano Poniedziałek o 07:26 (edytowane) W dniu 22.03.2026 o 16:48, sky87 napisał: a jak się sprawuje owa tarcza? @sky87, hmmm. Szału nie ma... Po przejściu ze 160 na 200 mm spodziewałem się efektu wow, ale go zdecydowanie brakło. Może dlatego, że mniejsza była oryginalna Avid G2. Po kolejnym rozczarowaniu chińskimi tarczami (wcześniej wyrzuciłem chińską Centerline) koniec zakupu tarcz na Ali 🙂. Edytowane Poniedziałek o 07:27 przez chudzinki Cytuj
graveloiksctrailowka Napisano Poniedziałek o 07:42 Napisano Poniedziałek o 07:42 a czy klocki dales takie ssme czy tez inne? mozliwe ze obecna tarcza 203 na tyle dobrze chlodzi przy hamowaniu ze potrzeba mocnego hamowania z minimum 30kmh by w ogóle zaczela mocniej lapac. Tak tez mam, przg jezdzie na plaskim z 20kmh ma sie wrazenie slabych hampli. Dopiero wysokie predkosci oraz zjezdzanie tras enduro budza hamulce do zycia. Sram level, tarcze 203f 180r, klocki metaliczne. Swego czasu byly organiki i polmetale i dawalo to rade. Lepsze hamowanie na zimno ale juz do nich nie wroce z powodu kiepskiej pracy na mokro (oraz gwaltownego zuzycia w tych warunkach) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi