Skocz do zawartości
  • 0

Stary rower z piwnicy.

Gość malvegil

Pytanie

Gość malvegil
Napisano

Witam

Sprzątając piwnicę trafiłem na rower. Dla mnie wygląda jak z marketu, kupiony tak z 15-20 lat temu. W piwnicy przestał, co najmniej, 10 ostatnich lat.  I teraz pytanie czy nie będzie wstyd wrzucać go na OLX za 50-100 złotych, czy wstawić go za darmo i liczyć na to, że ktoś się zdecyduje i zaoszczędzi mi wycieczki na złom ?

Dziękuję za pomoc

Zdjęcia roweru :

bok.jpgbok-zebatki.jpgkierownica-przerzutki.jpglogo.jpg

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano (edytowane)

Nie wystawiaj na olx nic za darmo, bo zleci sie chmara niepoważnych sepów którzy będą pytali, jak im go do domu (300km) dowieziesz i kiedy. Ustal jaką symboliczną cenę 😉

PS Piszę z doświadczenia

Edytowane przez smw44199
  • 0
Napisano (edytowane)
56 minut temu, Gość malvegil napisał:

Dla mnie wygląda jak z marketu, kupiony tak z 15-20 lat temu.

Ten rower jest znacznie lepszy niż te z marketu. Ma aluminiową ramę, osprzęt Shimano (i to wcale nie najtańszy Tourney, np. klamkomanetki Alivio), piasta tylna pewnie już na kasetę (7 biegów?), hamulce cantilever, ale też nie jakieś oblewane plastikiem blaszane wytłoczki. Nawet korba jest Shimano i nie wygląda na zużytą (pewnie znikomy przebieg, więcej stał jak jeździł). Handlarz pewnie rozebrałby go na części i za same klamkomanetki wołał 100 zł (jako retro/vintage - mogą się nadawać do przeróbki szosówki na prostą kierownicą, bo są kompatybilne z hamulcami szosowymi). 

Bez wstydu możesz go wystawić za więcej. 

Rama mała, więc dla jakiegoś małolata, kobiety lub niskiego faceta jak znalazł, jako rower do tłuczenia, np. zimówka. Brak amortyzatora to atut, bo przynajmniej nic nie będzie tłukło. Tanie amortyzatory to gwarantowane luzy na goleniach i półtora kilograma wagi więcej. 

Edytowane przez marvelo
  • 0
Napisano

Dokładnie, tak jak mówi kolega powyżej - lepiej dać symboliczną kwotę czy np. napisać, że oddasz za czekoladę. Ja tak robię i ludziska się cieszą, że coś trafili okazyjnie a jak chciałem coś oddać za darmo to jeszcze komentowali, że szmelc i że powinienem się wstydzić albo coś w tym stylu

• 0
Napisano

I nie podawaj numeru telefonu chyba ze chcesz nie ciekawe linki dostać w smsach prędzej niż ktos oglądnie ogłoszenie. Olx obecnie to bajzel straszny.

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...