Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, mam mały dylemat.

Znalazłem dwie sztuki w cenie ~4600zł; jedna tj - 70 w rozmiarze L (2024/2025) i  druga - 90 M. (2023)  Mam 182,5cm (85kg), przekrok 83,5cm, tułów raczej średni. 

Ma ktoś doświadczenie z tym modelem i mógłby coś doradzić? Za M-ką dodatkowo przemawia ciut lepsza specyfikacja w tej samej cenie, ale finalnie kwestia rozmiaru raczej będzie najbardziej kluczowa. Niestety w najbliższej okolicy nie znalazłem opcji pod przymierzenie się. 

Napisano

Raczej bym brał M. Mam Kellysa Gate 30 z 2020 roku w rozmiarze M (geometria jest minimalnie inna ale niewiele: w moim TT dłuższe jest o 10 mm, Reach mniejszy o 7 mm, Stack większy o 3 mm), mam 183 cm wzrostu, przekrok 87 cm i ważę 89 kg, więc podobnie jak Ty i ten rozmiar jest idealny dla mnie. Mierzyłem L-kę i czułem się jak na jakimś wielkim monstrum, odczuwałem jakąś taką niepewność na nim, po prostu był za duży. Ten jest znacznie lepszy, bardziej dopasowany, zwinny. Ale oczywiście każdy może mieć inne odczucia czy preferencje. Szkoda, że nie masz gdzie się przymierzyć. Ktoś tu chyba kupował nowe Gate z tego co pamiętam więc się może wypowie

Napisano

Mam zeszłoroczną M-ke przy wzroście 175. Założyłem o 1cm krótszy mostek i kierownicę z większym backsweepem (9*) i rozmiar tak mi pasuje że kupiłem kolejną ramę z tą samą geometrią :)

Przy paru cm wzrostu więcej standardowa konfiguracja M-ki powinna ci pasować

• Mod Team
Napisano

Jeżeli geometria jest taka :

Kellys GATE 90 29" 2023 | Bikes.Fan

, to byłbym ostrożny - wszystko zależy od preferencji. 

Ja np. lubię niskie ramy, więc przy 180 cm wziąłbym M, ale ktoś przyzwyczajony do większych ram, nieco wyższy i z długimi nogami, śmiało mógłby brać L...

Jeżeli chodzi o długość górnej rury i Reach, to mam rowery porównywalne do obu rozmiarów, i jest OK.