Adam19_91 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Witam Od 1.5 miesiąca używam opony z kolcami schwalbe marathon winter i zauważyłem, że od kilku ostatnich jazd opona ślizga się na lodzie przy hamowaniu. Tak się zastanawiam czy kolce nie straciły swoich właściwości bo na początku hamowanie było pewne. Opona ma przejechane 600-700km, kupiłem nową, ma wszystkie kolce. Może posiada ktoś dłuższe doświadczenie z takimi rzeczami i się wypowie. Pozdrawiam Cytuj
bzyk69 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Mam wintery (te z większą ilością kolców). W tej chwili przejechane około 1000km na przestrzeni 3 lat, tej zimy trochę pojeżdżone bo warun jest. Nie zauważyłem podobnego objawu. Sprawują się bardzo dobrze od nowości, może z dwa kolce wypadły.. hamują tak jak hamowały na początku. Cytuj
smw44199 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu To chyba normalne, że zrywasz szybciej przyczepność podczas hamowania. Mam jeżdżę i też się ślizgają podczas hamowania, bo tak mam być. Najważniejsze, że mają trzymać przed poślizgiem bocznym lub go ograniczać 👍 Cytuj
Wojcio Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Mam z mniejszym niż ty przebiegiem i na dobrym lodzie nawet przedni koło idzie bez problemu przyblokować, ale do samej gumy nie ma porównania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi