PiotrWie Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Dziś przywiozłem do domu nowy rower - Simplon Chenoa:E, kupiony trochę impulsowo - za 12 tyś przy cenie katalogowej drugie tyle. Co prawda nie z napędem Bosch SX ale za to z ramą karbonową, realna waga 24,6 kg co przy napędzie Bosch CX+ baterii 800 Wh uważam za niezły wynik. Pewnie dało by się trochę zejść z tej wagi - nie wiem po co dali widelec o wadze 2,8 kg - to nie jest rower do walenia po ciężkim terenie, zupełnie by wystarczył delikatniejszy Paragon Gold o wadze ok 1,8 kg. Może za jakiś czas zastanowię się nad zmianą, ale niestety ma linki przez stery - czy rzeczywiście by zmienić widelec trzeba ciąć przewody hamulcowe? Na pewno jak zużyję pierwszy napęd to założę jako kolejny 9 rzędów Deore XT - mam nowy. Zupełnie wystarczy mi najbardziej miękkie przełożenie 38 do 36 skoro dotychczas wystarczało mi 38 do 32. W Himalaje raczej nie pojadę. Ale ogólne wrażenie z jazdy pozytywne - co prawda jeździłem tylko po sklepie - kilka okrążeń po ok 200 metrowej trasie z nierównościami w CR. Mam wrażenie że jeździ lepiej niż dotychczasowy - myślę że to zasługa lżejszych kół i opon i może karbonowej ramy. Cytuj
Acero Napisano 12 minut temu Napisano 12 minut temu Gratulacje, niech się sprawuje i daje duże zadowolenie z jazdy! PS. To rzeczywiście musiał być impuls, skoro "od zawsze" polecasz Boscha SX 😀 Cytuj
marcesco Napisano 1 minutę temu Napisano 1 minutę temu 10 godzin temu, PiotrWie napisał: czy rzeczywiście by zmienić widelec trzeba ciąć przewody hamulcowe? Raczej niemożliwe, aby przedni przewód hamulcowy szedł przez amortyzator. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi