Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatecznie siodełko i tak zawsze trzeba pod siebie ustawić, kwestia ciśnienia w jakimkolwiek układzie pneumatycznym, czy to opona, czy amortyzator, to też własne widzimisię. 

A bez pedałów to chyba defaultowo każdy rower się sprzedaje?

Sprint-rowery ma opcję wysyłki roweru 100% gotowego do jazdy, ustawionego w pionie na europalecie: https://sprint-rowery.pl/czas-i-koszty-dostawy. Ale pewnikiem siodełko i tak trzeba ustawić :)

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Dlatego napisałem to w cudzysłowie. Wiadomo że rower zamówiony online będzie potrzebował ustawienia kierownicy, ewentualny montaż koła ale takie rzeczy można zrobić samemu w domu. 
CUBE dorzuca pedały do roweru, przynajmniej w moich były. 

Edytowane przez Pietrash
Napisano
6 godzin temu, Tyfon79 napisał:

@cervandes bunt, który polega w sumie na powolnej likwidacji sklepów stacjonarnych co przekłada się na zwyżkę cen serwisowych by przetrwać to jest naprawę genialne w swoim założeniu🤣 

Na zwyżkę cen serwisowych jest sposób : idziesz do wyspecjalizowanego srwisu , a nie do przysklepowego. Serwisuje swoje rowery w dwóch miastach ( takie tam komplikacje życiowe :) ) w Otwocku mam lokalny serwis  od wszystkiego poza amortyzacją , w Krk od wszystkiego. Jeden dwuosobowy , drugi jednoosobowy , zero sklepu , klient przychodzi ze swoimi fantami albo jest decycja o sprowadzeniu z neta po kosztach. W Krk jesto o tyle specyficznie , że nawet nie ma szyldu na zewnątrz , klienci z polecenia . Terminy , nawet w sezonie , też do dogadania . 

Natomiast zakup części to inna bajka ...niestety niezbyt pozytywna jeśli chodzi o sklepy stacjonarne . Jasne , jestem w stanie zapłacić więcej jak coś potrzebuję od ręki , natomiast w rzeczywistości okazuje się że od ręki to 5 dni roboczych , jak dobrze pójdzie . Chciałem kupić głupie klocki do dominionów  , w całej Polsce nie było . Ktoś tam oferował w cenie katalogowej " za parę dni, jak się uda " . W BD nie musiałem myśłeć czy się uda , 3 dni robocze i miałem paczkę . Cena 50% .....  

• +1 pomógł 2
Napisano
12 godzin temu, chester_jds napisał:

A bez pedałów to chyba defaultowo każdy rower się sprzedaje?

cube, giant, rockrider ma w zestawie. Decathlon w zakupach stacjonarnych pyta się czy założyć.