Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 minuty temu, DyktaTusek napisał:

^^^ tak tak, zwłaszcza debilne pitolenie o folii czyli argument brzytwa, argument dno, argument ad Putinum. Czyli argument "na poziomie" w porównaniu do zachowań do których jeśli chodzi o gotówkę, zapasy, radyjka, powerbanki, pełne baki nawet rządy nawołują. 

Twoje argumenty w żaden sposób do mnie nie przemawiają a w szczególności język którym operujesz. Myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy i zabezpieczysz się przed wszystkimi plagami?

Dawno takich debili u władzy nie było na świecie jacy są obecnie (mowa o USA, Węgrzech, Rosji, Chinach itd...).

Wojna u naszych wschodnich sąsiadów też jest i potrafią w miarę normalnie funkcjonować. Faktem jedynie jest to, że większość kasy, która była w bankach, została zablokowana.

Napisano
37 minut temu, lewocz napisał:

Mnie to zawsze intrygowało dlaczego większość internautów uważa się za mądrzejszych od innych uczestników rozmowy :)

Anonimowość w internecie (do pewnego stopnia )+ narcystyczne zaburzenia osobowości + dysfunkcje poznawcze + nadmiar wolnego czasu na pisanie , tak w skrócie, dla tego w większości przypadków szkoda czasu\życia na pisanie z takimi osobami, poniewaz i tak pozostaną w przekonaniu ze wiedza lepiej.

Śniadanie zjedzone koniec czytania 😜 

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, schwinn0 napisał:

Twoje argumenty w żaden sposób do mnie nie przemawiają a w szczególności język którym operujesz. Myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy i zabezpieczysz się przed wszystkimi plagami?

Dawno takich debili u władzy nie było na świecie jacy są obecnie (mowa o USA, Węgrzech, Rosji, Chinach itd...).

Wojna u naszych wschodnich sąsiadów też jest i potrafią w miarę normalnie funkcjonować. Faktem jedynie jest to, że większość kasy, która była w bankach, została zablokowana.

Szczerze mówiąc mam to gdzieś czy przemawiają czy nie, i czy będziesz miał problem w wypadku jakiegoś blackoutu czy nie. To Twoja sprawa czy będziesz marzł jak w domu mieszkasz, bo bez agregatu i zapasu benzyny do niego piec gazowy nie zadziała, bez kominka też nie nagrzejesz, a już nawet zwykłe wichury potrafią na kilka dni taki problem spowodować. Albo jak nie będziesz miał czym w piekarni za bułkę zapłacić bo markkety będą stały a lokalne sklepiki sprzedadzą tylko na książeczkę/za gotówkę. Wcale nie trzeba do takich problemów jak widać wojny albo najazdu obcych. Przezorny zawsze ubezpieczony, zwłaszcza jak względem przewidywalnych problemów a nie żadnych wszystkich plag, i nie za jakieś wielkie kwoty, a głupota i nonszlancja nie boli, doopsko CI kiedyś odmarźnie to zobaczymy których podstawowych rozumów ty nie pozjadałeś 😉 . Ale co tam, przezornych argumentami z doopy o fiolii czy schronie na ogródku można poobkładać. Były pytania są odpowiedzi. 

Edytowane przez DyktaTusek
  • +1 pomógł 1
Napisano

Wiesz...

Zastanawia mnie tylko to skąd ty wiesz co ja mam a czego nie mam, gdzie i jak żyję bo ja nigdzie nic o sobie nie wspomniałem 🤣

Śmieszy mnie tylko twoje/wasze głupie gadanie na lewo i prawo, że puszki, bankomaty, gotówka, bańki z paliwem, składnica złota, srebra czy czego tam jeszcze dusza zapragnie  wychodzisz jutro na ulicę, dostajesz strzała/wypadek/upadek itp i na psi dzyndzel te Twoje zapasy...

Dla mnie całkowicie EOT

Napisano
W dniu 7.01.2026 o 09:49, lewocz napisał:

Mnie to zawsze intrygowało dlaczego większość internautów uważa się za mądrzejszych od innych uczestników rozmowy :)

Znaczy się Wy jako adwersarze macie mieć rację i basta czy jak? Co to znaczy, że dawno nie było takich debili u władzy jak obecnie w odniesieniu do USA, Chin, Rosji, Węgier, ... pewnie Słowaków z Fico czy Czechów co już się stawiają w kwestii ETS-u? Płacić na Ukrainę też nie wszyscy chcą. Wokół każdy z sąsiadów w sumie nas nie lubi. Ci mądrzejsi ergo nie debile to niby nasze gwiazdy🤣 polityki? Te co chcą zapłaty za szkody od ruskich czy chcą wysłać choćby Brytoli na Ukrainę gdzie jak Moskwa to widzi to się tylko śmieje? Gospodarka UE zjechała w PKB już od lat świetności do dziś o prawie połowę. W Niemcach stoją tragicznie z gazem a i tak ratuje ich lipa w gospodarce. Trzeba mieć niezły tupet z wielkim ego by takie rzeczy wypisywać, że ktoś definitywnie jest debilem czy psychopatą. Nie widzę protestów w konkurencyjnej opcji politycznej w USA na to co robi Trump. Nie latają jak sprzedajne szmaty tu i tam by siać zamęt. Idę o zakład, że jak USA wjadą na tą Grenlandię to też będzie spokój a nawet może kibicują. Pytasz co kto przewiduje po 5 latce z Covidkiem, młucką ruskich na Ukrainie, w sumie prawie rozpadem NATO, obecnymi akcjami USA? Obecnie ruskie czy Chiny mają taka podkładkę na rozpierduchę jakiej do tej pory od wielu lat nie miały. Jeden z Was nie widzi gotówki kilka lat, drugi ma kłopot z potencjalnym wyjściem do banku bo ... czasu nie ma i serio chcesz bym przykładowo ja traktował takie argumenty serio? Znaczy się ktoś cię pyta na żywo do TV na ulicy i słyszysz takie wypowiedzi to co sobie pomyślisz? 

Panowie oczywiście dują w trąby konfliktów i przetrwania z podejrzanymi teoriami, nazwiskami. Brakuje jeszcze trucia przez samoloty to sobie używacie. Mi przeszkadza w obrocie cyfrowym choćby takim jak w Hiszpanii brak anonimowości. Co to jest tysiak eurosów gdzie "wszystko, wszyscy" muszą wiedzieć co kupuję. Ok może to komuś pasować ale mi nie pasuje i nie widzę ani jednego powodu by z tego szydzić czy wyśmiewać. Tylko tyle bo ja żadnych schronów czy zapasów nie robię. Radki Pogody czy inne to są dla mnie dziwne ludki, które wypłynęły bo jest takie coś jak YT. Wolę słuchać choćby kogoś z długoletnim tytułem doktorskim, słusznym wiekiem jak choćby Dr. Rafał Brzeski. Za jego słowami módlcie się by jednak ci debile z USA nie wyjechali z Europy bo nas ruskie, Ukraińce i Niemcy tak wydoją, że na długo popamiętamy.