pierotez Napisano 15 Grudnia 2025 Napisano 15 Grudnia 2025 (edytowane) Przymierzałem wstępnie ryeta z pianką eva i chciałem je kupić do szosy ale.. Pomiar tyłka na tekturze falistej wyszedł mi śmiesznie małe 10,5cm. Ryety które można dostać w promocjach za ~120 mają standardowo 140cm i nie widzę mniej. Znalazłem w internetach że w najszerszym miejscu pomiar jest dla wyprostowanej pozycji. Dla pochylonej mierzymy już bliżej i najbliżej środka dla sportowej/szosowej sylwetki. Moje pytanie czy brać w ciemno te 140? Edytowane 15 Grudnia 2025 przez pierotez Cytuj
gnomon Napisano 15 Grudnia 2025 Napisano 15 Grudnia 2025 O tych ryet'ach trzeba napisać jeszcze jedno. Są tego conajmniej 3 rodzaje. 1.Ultimate - To z Twojego foto - ono jest powiedziałbym płaskie 2. Sd-k29 - jest pólokragle i ma wyżej podniesiony tył skorupy 3. AirCode - tego nie mialem - ale wyglada na skorupe z ultimate i obitke z sd-k29 1 oraz 2 sa w wersji 135mm (na bank 3d printed bo takie mam na testach) Co ważne siodła te maja dość szerokie nosy 4.5cm - to jak prologo dimmension w wersji TRI. Nie każdemu to pasuje, bo ponoc sa tacy co ocieraja udami. Z Twojej foty wyglada jakby miało waski nos....ale ja bym nie był taki pewien jak to będzie na żywo. 1 Cytuj
Lextalionis Napisano 15 Grudnia 2025 Napisano 15 Grudnia 2025 Ja miałem tego Ultimate i właśnie ze względu na szeroku 'nos' przestałem go używać. Mnie to denerwowało bo przy mocniej rozbudowanym udzie uderza się o siodełko przy każdym ruchu nogą. Cytuj
gnomon Napisano 15 Grudnia 2025 Napisano 15 Grudnia 2025 Ach te wielkie uda ;-)) czasem to zwyczajnie sposób prdałowania i prowadzenie kolan, plus waski rozstaw "osi" ...niektorzy zwyczajnie taka maja budowe że jeansy przecieraja w kroku. Cytuj
Lextalionis Napisano 15 Grudnia 2025 Napisano 15 Grudnia 2025 Trochę tak. Ja dodatkowo próbowałem ustawienie bloków w butach tak żeby jak najbardziej ustawić stopy na zewnątrz. Pomogło bardzo nieznacznie. 1 Cytuj
pierotez Napisano 15 Grudnia 2025 Autor Napisano 15 Grudnia 2025 Spoko! nie mam problemu z udami. Ja chuderlak jestem 😉😀 To szukam 130/135. Jakieś propozycje, linki 😊 Cytuj
TheJW Napisano 15 Grudnia 2025 Napisano 15 Grudnia 2025 Weź se kawałek kartonu połóż na stołek, usiądź i zmierz rozstaw kości kulszowych, żebyś potem nie płakał, że podjajcze obtarte albo zadek boli. 1 Cytuj
pierotez Napisano 16 Grudnia 2025 Autor Napisano 16 Grudnia 2025 Tak, w 1 poście. Wyszło 10,5 cm. Cytuj
TheJW Napisano 16 Grudnia 2025 Napisano 16 Grudnia 2025 A sorry, jakoś mi to zdanie umknęło. Mea culpa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi