smw44199 Napisano wczoraj o 12:49 Napisano wczoraj o 12:49 Czy stoi coś na przeszkodzie, żeby do takiej ramy (rozmiar 20,5): https://pl.aliexpress.com/item/1005008715872073.html Włożyć widelec o skoku 63mm? Chciałbym z tej ramy zrobić coś na kształt roweru crossowego z oponami max 45mm i widelcem 63mm. Czy coś stoi na przeszkodzie tego rozwiązania? Cytuj
smw44199 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu No dobra to chociaż może zniechęcicie, mnie do tej ramy? 😁😉 Cytuj
chester_jds Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu A są ramy krosowe z taperowaną główką? Innymi słowy, czy są widelce o krótkich skokach (poniżej 100 mm) z takim MTB-owym taperem? Cytuj
chudzinki Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu NCX, NRX, Paragon - te na pewno, a pewnie coś by się jeszcze znalazło. Cytuj
wr81 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jeszcze nowy RS Rudy XL (60mm) . Pytanie o co chodzi -to ma być jakiś karbonowy odpowiednik Polygona Heista? - MTB na cieńszych kołach i z jakimś rachitycznym amorem żeby nie nazwać tego MTB (w starym stylu)? Cytuj
chester_jds Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu To nie lepiej wziąć ramę gravelową i zrobić gravela flatbar z małym amorkiem? Z pewnością wyglądać będzie ładniej, niż szeroka boostowa rama HT z cienkimi kółkami. Cytuj
wr81 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Może źle patrzę ale u mnie to nie jest rama boostowa tylko coś z wymiennymi hakami 142 sztywne/135qr... _BSA 68mm Cytuj
chester_jds Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu A faktycznie, nawet maksymalna szerokość opony w sumie nieduża. To w takim razie w ogóle nie poczuje się różnicy, skoro rekomendują 80-100 mm skoku. A nawet dają w zestawie adapter do prostego widelca Cytuj
smw44199 Napisano 28 minut temu Autor Napisano 28 minut temu (edytowane) 2 godziny temu, chester_jds napisał: To nie lepiej wziąć ramę gravelową i zrobić gravela flatbar z małym amorkiem? Z pewnością wyglądać będzie ładniej, niż szeroka boostowa rama HT z cienkimi kółkami. Przejrzałem "wszystko" z ram i nie ma takiej długiej jakbym chciał, to co wkleiłem jest najbardziej zbliżone do ramy która jest wg mnie idealna (dla mnie) Giant Roam 2024 Taki amortyzator chciałbym założyć: SF17 NCX-E RL Air 28" 63 Disc Tapered Remote 56 minut temu, wr81 napisał: Może źle patrzę ale u mnie to nie jest rama boostowa tylko coś z wymiennymi hakami 142 sztywne/135qr... _BSA 68mm Zdaje sie są dwie opcje 135 i sztywne osie, obie mi odpowiadają 👍 3 godziny temu, chester_jds napisał: A są ramy krosowe z taperowaną główką? Innymi słowy, czy są widelce o krótkich skokach (poniżej 100 mm) z takim MTB-owym taperem? Znam sie na tym jak "świnia na gwiazdach" 😉 Ogólnie to mam być cross na cues 2x10 z amorem jaki podałem i oponami max 700x45,, możliwie najbardziej zbliżony do ramy Gianta (wychodzi nieco dłuższy, ale akurat to mi odpowiada) PS Jak mi powiecie, czy ten amor "ożenię" z tą ramą to biorę 😉 Chyba, ze są inne poważne wątpliwości 👍 Edytowane 6 minut temu przez smw44199 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi