PiSmatol Napisano Poniedziałek o 02:31 Napisano Poniedziałek o 02:31 Jak w temacie, szukam czegoś nowego albo używanego dla kobiety. Cross/turystyczny/miejski. Koniecznie rozmiar ramy S, rama LF, najlepiej jeden blat z przodu i jakiś Cues z tyłu. Czaiłem się dłuższy czas na Attabo Sano 4.0 LF, ale nigdzie nie ma dostępnej ramy w rozmiarze S od bardzo długiego czasu... Wiecie o istnieniu czegoś podobnego albo moglibyście polecić coś od sb ? Pozdrawiam. Cytuj
XC100S Napisano Poniedziałek o 09:50 Napisano Poniedziałek o 09:50 https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-500-lf-niska-rama/_/R-p-336198?mc=8669962&c=Niebieski Trzeba wymienić hamulce na hydrauliczne za około minimum 150 PLN, bagażnik za minimum 65 PLN i błotniki za minimum 120 PLN. Później można pomyśleć o siodełku, mostku i widelcu. Można też nic nie zmieniać. Mam taki rower od ponad dwóch lat i po zmianach j.w. cały czas jeździ. 1 Cytuj
Wojcio Napisano Poniedziałek o 12:43 Napisano Poniedziałek o 12:43 Ja kupiłem taki (ale w wersji męskiej) - świetna jakość i komponenty, sztywny widelec - jako miejski super, na polne drogi - dla twardzieli. https://www.centrumrowerowe.pl/rower-miejski-vortrieb-modell-1-2-pd51385/?v_Id=280272 1 Cytuj
XC100S Napisano Poniedziałek o 13:50 Napisano Poniedziałek o 13:50 Przez zmianę biegów w piaście i hamulce to to jest lepsza propozycja. Jeszcze błotniki są. Cytuj
Wojcio Napisano Poniedziałek o 15:17 Napisano Poniedziałek o 15:17 Błotniki są pierwsza klasa i do tego mikrobagażnik na sakwy. Markowe opony, lampki, wygodne (dla mnie) siodełko - wszystko lux. I to tego rama jest dostosowana do konwersji na pasek zębaty, co już zrobiłem (podwajając wartość roweru). Nawet są skręcane chwyty i suport z zewnętrznymi łożyskami. Jako rower miejski - okazja. 1 Cytuj
PiSmatol Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Dzx. Ten Vortrieb 1.2 konkretnie przeceniony xd 75% ? Rzadko sie widzi takie promocje... Cytuj
RabbitHood Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Powiem tak - w życiu nie uwierzę, żeby ktoś sprzedawał albo kupił ten rower za 5700zł. On właśnie jest wart te 2 tysie. Cytuj
Turysta05 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Jeśli ktoś szuka twardego mieszczucha to tylko brać!! Skąd takie zaskakujące ceny? No cóż, najpierw wystrzelili w kosmos, teraz twarde lądowanie na ziemi😂😂. Sama goła piasta Shimano Alfine SG-S7001, 8s oferowana jest za 6oo-12oo(!)zł (szeroko🤣, ale ktoś kupuje). Dokładając kolejne elementy nie złożysz roweru za 15oo🥴. Cytuj
Wojcio Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu Ten rower wypuścił niemiecki sklep rowerowy bike-components w 2023 roku. Wcześniej była wersja bardzo podobna, ale na pasku (Vortreib 1) i była też wersja premium z przekładnią Rollhof i różnymi drogimi gadżetami, raczej dla targi i pokazy, niż na sprzedaż. Wersja z łańcuchem kosztowała pierwotnie ponad 1100 euro, ostatnia cena w Bike components była ciut powyżej 600 euro, a teraz ta wyprzedaż w CR. Rama podobno produkowane w EU. Oferowany w CR podobny rower Kalkhoff w tym sklepie to siedmiobiegowy nexus i V-brakes za 100 PLN więcej, Romet w tej cenie to nawet Nexus 3 biegi i stalowa sztyca, a R-Raymon za 2000 nadal nie jest lepszy. Oczywiście rzeczy są warte tyle, ile ktoś chce zapłacić. Mamy okres wściekłych wyprzedaży. Może coś go przebije. Jednak uważam, że ten rower to bardzo dobra okazja. Jest tam sporo fajnych detali - zakręcana na klucz szpilka przedniej piasty, skręcane gripy, ciekawe miejskie pedały, niezłe siodełko (nie ma otworu, ale jego szkielet jest wycięty), wspominałem o suporcie zewnętrznym. Bardzo ciekawy jest tylny błotnik zintegrowany z bagażnikiem - świetny pod miejskie, lekkie sakwy. Wadą (albo zaletą) jest długi tylny błotnik - nie można roweru postawić pionowo (np. przy wieszaniu na haku za koło). Rama jest dostosowana do konwersji na pasek. Nawet jak jej ktoś nie zrobi, to ma precyzyjne naciąganie łańcucha. Cytuj
RabbitHood Napisano 17 minut temu Napisano 17 minut temu No teraz tak patrzę i faktycznie tam jest "otwieralny" tylny trójkąt - w takim razie to dobra oferta bo samych ram pod pasek za dużo nie ma. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi