marcin10m Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowane) Dzień dobry, Jako że kupiłem pierwszy swój rower z klamkomanetkami (mechanicznymi) Claris RD2000 mam pytanie jak wyregulować naciąg linek. W przerzutce Deore w moim rowerze mtb jest baryłka do regulacji na manetce, natomiast w klamkomanetce Claris nie widzę. Ogólne zasady regulacji znam. 1. Czy naciąg linki hamulcowej reguluje tylko na zacisku a na klamkomanetce nie ma regulacji? 2. Czy naciąg linki od przerzutki reguluje się tylko baryłką na przerzutce? Jedyne porady jakie znalazłem co do klamkomanetki to tylko regulacja zasięgu. Edytowane 4 godziny temu przez marcin10m Cytuj
marcesco Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu W napędach szosowych baryłka jest na przerzutce. Skorzystaj z instrukcji Shimano, są bardzo przejrzyste: si.shimano.com Cytuj
Greg1 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Tylna może być tylko na przerzutce ale przednia na pewno a często też obie są na przewodach gdzieś w okolicy rury sterowej, w przestrzeni pomiędzy owijką a wejściem do ramy lub do mocowania do ramy w przypadku zewnętrznego prowadzenia przewodów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi