grzech1991 Napisano wczoraj o 07:25 Napisano wczoraj o 07:25 Cześć, zastanawiam się nad lokalizatorem. Najlepiej byłoby gdyby był GSM, działał z moim e-bike (syncdrive 2) i bez abonamentu Zastnawiam się nad notione https://notione.com/sklep/lokalizator-notione-gps-connect ale wg. opisu yamaha pw-x3, z kolei https://sklepebike.pl/pl/p/GPS-BikeTrax-do-systemu-Yamaha/1705 podaje, że jest kompatybilny z syncdrive x2 (nie wiem czy to to samo co syncdrive 2). Nie wiem też, czy to jest GSM, bo w innym wątku tutaj ktoś pisał, że to bluetooth. Kolejny aspekt, to nie wiem jak działa bateria. Zostawiam e-bike od sierpnia do czerwca i co, rozładuje baterie do zera w e-bike? Czy jest sens wtedy w to się pchać? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 16:45 Napisano wczoraj o 16:45 @grzech1991 nigdzie w żadnym urządzeniu z powiadamianiem przez GSM nie będziesz miał za darmo. Za darmo jest przez WiFi / Bluetooth ale zasięg w zakresie "widzialności" sparowanego innego szpeja. @andrzejlad Airtagi i inne na tej samej zasadzie działania urządzenia to totalny szajs . Jabłko ma dobry marketing który potrafi wcisnąć każde "gufienko" . Był już na tym forum robiony doktorat z tego w którymś wątku. Cytuj
grzech1991 Napisano wczoraj o 18:07 Autor Napisano wczoraj o 18:07 to zabawne bo wg. opisu notione jest moduł gsm, w takim razie po co? Jakim cudem mam w aucie yanosika za darmo bez abonamentu? Cytuj
Dokumosa Napisano wczoraj o 19:12 Napisano wczoraj o 19:12 Abonament płacisz za kartę sim (e-sim), sama usługa lokalizacji może być w jakiś okrojony sposób udostępniona bezpłatnie. Cytuj
Maciorra Napisano wczoraj o 19:33 Napisano wczoraj o 19:33 W notione masz abonament w cenie urządzenia dożywotnio (cokolwiek ta dożywotność znaczy). Cytuj
grzech1991 Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu 11 godzin temu, Dokumosa napisał: Abonament płacisz za kartę sim (e-sim), sama usługa lokalizacji może być w jakiś okrojony sposób udostępniona bezpłatnie. ani w yanosiku ani w notione się nie płaci. Napisałem do nich w sprawie kiedy notione pod yamahę będzie dostępny i czy działa z syncdrive pro 2 ew. czy w ramach rabatu na urządzenie mogę sprawdzić. Zapadli się pod ziemię lub odpowiedzą później. Bo w sumie najbardziej kwestia kompatybilności mnie interesuje. No i jak to działa z baterią ebike, czy podtrzymuje się po wyłączeniu roweru, a jak tak to czy nie rozłąduje do zera np. przez pół roku. Cytuj
pecio Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 12 godzin temu, grzech1991 napisał: Jakim cudem mam w aucie yanosika za darmo bez abonamentu? Nie masz za darmo. Opcji jest kilka - masz na telefonie - płacisz , masz na stacji w samochodzie przez android auto czyli też leci przez telefon tylko wyświetla na samochodowym "ekraniku " - też płacisz , kupiłeś dedykowane urządzenie Yanosika tam albo masz na starcie tylko roczny abonament potem sam sobie płać lub przepłacasz jak za "woły" z pseudo dożywotnim abonamentem . Tak czy siak w której opcji byś nie popatrzył w każdej płacisz za transfer. Cytuj
grzech1991 Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu no tak kupiłem dedykowane urządzenie yanosika ale dalej nie mam abonamentu ządnego. Nie płacę za żaden transfer, tak samo pewnie to działa w notione. Cytuj
pecio Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowane) Jaki dokładnie model tego Janosika ? A ten NotiOne dedykowany e-rowerom w wersji "golec" kosztuje 199 zł . Reszta ceny to masz wliczony ten " darmowy "abonament do bezstresowego użytkowania . Nikt nigdy niczego nie daje za darmo. Wszystko masz wliczone w cenę . Edytowane 8 godzin temu przez pecio 1 Cytuj
szajbna Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu @pecio szkoda czasu , nie ma abonamentu=za darmo 🤣 Cytuj
grzech1991 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 7 godzin temu, pecio napisał: Jaki dokładnie model tego Janosika ? mam RSa " A ten NotiOne dedykowany e-rowerom w wersji "golec" kosztuje 199 zł . Reszta ceny to masz wliczony ten " darmowy "abonament do bezstresowego użytkowania . Nikt nigdy niczego nie daje za darmo. Wszystko masz wliczone w cenę . " Oczywiście, że tak ale nadal nie mam abonamentu. Zapłąciłem więcej za urządzenie, a nie ponoszę miesięcznej opłaty - abonament to abonament. Poza tym sprzedając urządzenie odzyskam procent od wartości rynkowej, kupując tańsze z abonamentem - nie odzyskam nic z tej kwoty "szkoda czasu , nie ma abonamentu=za darmo" Dokładnie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi