grzech1991 Napisano wczoraj o 07:25 Napisano wczoraj o 07:25 Cześć, zastanawiam się nad lokalizatorem. Najlepiej byłoby gdyby był GSM, działał z moim e-bike (syncdrive 2) i bez abonamentu Zastnawiam się nad notione https://notione.com/sklep/lokalizator-notione-gps-connect ale wg. opisu yamaha pw-x3, z kolei https://sklepebike.pl/pl/p/GPS-BikeTrax-do-systemu-Yamaha/1705 podaje, że jest kompatybilny z syncdrive x2 (nie wiem czy to to samo co syncdrive 2). Nie wiem też, czy to jest GSM, bo w innym wątku tutaj ktoś pisał, że to bluetooth. Kolejny aspekt, to nie wiem jak działa bateria. Zostawiam e-bike od sierpnia do czerwca i co, rozładuje baterie do zera w e-bike? Czy jest sens wtedy w to się pchać? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj
pecio Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu @grzech1991 nigdzie w żadnym urządzeniu z powiadamianiem przez GSM nie będziesz miał za darmo. Za darmo jest przez WiFi / Bluetooth ale zasięg w zakresie "widzialności" sparowanego innego szpeja. @andrzejlad Airtagi i inne na tej samej zasadzie działania urządzenia to totalny szajs . Jabłko ma dobry marketing który potrafi wcisnąć każde "gufienko" . Był już na tym forum robiony doktorat z tego w którymś wątku. Cytuj
grzech1991 Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu to zabawne bo wg. opisu notione jest moduł gsm, w takim razie po co? Jakim cudem mam w aucie yanosika za darmo bez abonamentu? Cytuj
Dokumosa Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Abonament płacisz za kartę sim (e-sim), sama usługa lokalizacji może być w jakiś okrojony sposób udostępniona bezpłatnie. Cytuj
Maciorra Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu W notione masz abonament w cenie urządzenia dożywotnio (cokolwiek ta dożywotność znaczy). Cytuj
grzech1991 Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu 11 godzin temu, Dokumosa napisał: Abonament płacisz za kartę sim (e-sim), sama usługa lokalizacji może być w jakiś okrojony sposób udostępniona bezpłatnie. ani w yanosiku ani w notione się nie płaci. Napisałem do nich w sprawie kiedy notione pod yamahę będzie dostępny i czy działa z syncdrive pro 2 ew. czy w ramach rabatu na urządzenie mogę sprawdzić. Zapadli się pod ziemię lub odpowiedzą później. Bo w sumie najbardziej kwestia kompatybilności mnie interesuje. No i jak to działa z baterią ebike, czy podtrzymuje się po wyłączeniu roweru, a jak tak to czy nie rozłąduje do zera np. przez pół roku. Cytuj
pecio Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 12 godzin temu, grzech1991 napisał: Jakim cudem mam w aucie yanosika za darmo bez abonamentu? Nie masz za darmo. Opcji jest kilka - masz na telefonie - płacisz , masz na stacji w samochodzie przez android auto czyli też leci przez telefon tylko wyświetla na samochodowym "ekraniku " - też płacisz , kupiłeś dedykowane urządzenie Yanosika tam albo masz na starcie tylko roczny abonament potem sam sobie płać lub przepłacasz jak za "woły" z pseudo dożywotnim abonamentem . Tak czy siak w której opcji byś nie popatrzył w każdej płacisz za transfer. Cytuj
grzech1991 Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu no tak kupiłem dedykowane urządzenie yanosika ale dalej nie mam abonamentu ządnego. Nie płacę za żaden transfer, tak samo pewnie to działa w notione. Cytuj
pecio Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowane) Jaki dokładnie model tego Janosika ? A ten NotiOne dedykowany e-rowerom w wersji "golec" kosztuje 199 zł . Reszta ceny to masz wliczony ten " darmowy "abonament do bezstresowego użytkowania . Nikt nigdy niczego nie daje za darmo. Wszystko masz wliczone w cenę . Edytowane 4 godziny temu przez pecio 1 Cytuj
szajbna Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @pecio szkoda czasu , nie ma abonamentu=za darmo 🤣 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi