Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

zastanawiam się nad lokalizatorem. Najlepiej byłoby gdyby był GSM, działał z moim e-bike (syncdrive 2) i bez abonamentu

Zastnawiam się nad notione https://notione.com/sklep/lokalizator-notione-gps-connect

ale wg. opisu yamaha pw-x3, z kolei https://sklepebike.pl/pl/p/GPS-BikeTrax-do-systemu-Yamaha/1705 podaje, że jest kompatybilny z syncdrive x2 (nie wiem czy to to samo co syncdrive 2).

Nie wiem też, czy to jest GSM, bo w innym wątku tutaj ktoś pisał, że to bluetooth. Kolejny aspekt, to nie wiem jak działa bateria. Zostawiam e-bike od sierpnia do czerwca i co, rozładuje baterie do zera w e-bike? Czy jest sens wtedy w to się pchać?

Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

@grzech1991 nigdzie w żadnym urządzeniu z powiadamianiem przez GSM nie będziesz miał za darmo.  Za darmo jest przez WiFi / Bluetooth  ale zasięg w zakresie "widzialności" sparowanego innego szpeja.  

@andrzejlad Airtagi  i inne  na tej samej zasadzie  działania urządzenia to  totalny szajs .  Jabłko ma dobry marketing  który potrafi wcisnąć każde  "gufienko" .  Był już na tym forum robiony doktorat z tego w którymś wątku. 

Napisano
11 godzin temu, Dokumosa napisał:

Abonament płacisz za kartę sim (e-sim), sama usługa lokalizacji może być w jakiś okrojony sposób udostępniona bezpłatnie.

ani w yanosiku ani w notione się nie płaci.

Napisałem do nich w sprawie kiedy notione pod yamahę będzie dostępny i czy działa z syncdrive pro 2 ew. czy w ramach rabatu na urządzenie mogę sprawdzić. Zapadli się pod ziemię lub odpowiedzą później. Bo w sumie najbardziej kwestia kompatybilności mnie interesuje. No i jak to działa z baterią ebike, czy podtrzymuje się po wyłączeniu roweru, a jak tak to czy nie rozłąduje do zera np. przez pół roku.

Napisano
12 godzin temu, grzech1991 napisał:

Jakim cudem mam w aucie yanosika za darmo bez abonamentu?

Nie masz za darmo. Opcji jest kilka  -  masz na telefonie - płacisz  , masz na  stacji w samochodzie przez android auto  czyli też leci przez telefon tylko wyświetla   na samochodowym "ekraniku "  - też płacisz , kupiłeś dedykowane urządzenie Yanosika  tam albo masz na starcie tylko roczny abonament  potem sam sobie płać lub przepłacasz jak za "woły" z pseudo dożywotnim  abonamentem .  Tak czy siak w której opcji byś nie popatrzył w każdej płacisz za transfer.  

Napisano (edytowane)

Jaki dokładnie model tego Janosika ? 

A ten NotiOne  dedykowany e-rowerom  w wersji "golec"  kosztuje  199 zł .   Reszta ceny to masz wliczony  ten " darmowy "abonament   do bezstresowego  użytkowania .  Nikt nigdy niczego nie daje za darmo. Wszystko masz wliczone w cenę . 

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1