Punkxtr Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Widziałem kilka tego typu tematów na forum, ale zamkniętych. Czasami zdarza się, że mocowanie śruby od koszyka na bidon obraca się i nie możemy jej wkręcić, lub wykręcić. Co zrobić w takim przypadku? Instalujemy tzw. nitonakrętkę. Jak to zrobić i jaką nitownicę wybrać wg moich doświadczeń? 3 Cytuj
spidelli Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Przydatny film, obejrzałem jeszcze z rozpędu drugi o press-fitach, dziękuję 👍 1 Cytuj
Punkxtr Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu @spidelli dzięki! Na przyszłą niedzielę zaplanowałem coś ciekawego, czego chyba nie ma w polskim internecie. Mianowicie serwis dampera Brain przy założeniu, że chcemy wykonać go w "domowych" warunkach bez tych wszystkich drogich narzędzi. Film już się robi 😉 3 Cytuj
wr81 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dobry materiał, zalajkowane, kanał w subskrybcji od jakiegos czasu Temat przerabiałem kilka miesięcy temu u siebie i gdybym oglądnął ten film pewnie skończyłbym z fajniejszą nitownicą Wtedy kupiłem dość nietypowo dla siebie (mam tendencję do zakupu przewymiarowanychw stosunku do potrzeb narzędzi) po prostu produkt z najpopuarniejszych na alledrogo.. Nitownica przyszła w pod marką OnDragon z innym pudełkiem i kolorem rączki ale generalnie nie odrzuciła mnie ( blacha dość gruba), no i spełniła swoje zadanie. Nie planowałem uzywania jej do nitonakrętek stalowych, wspomnianych w materiale. Gdzie są one stosowane w rowerach - w ramach stalowych, karbonowych (korozja)? 1 Cytuj
Punkxtr Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu @wr81 najczęściej sptykam oczywiście aluminiowe nitonakrętki, ale stalowe również - także do koszyków na bidon, aczkolwiek częściej np. jako mocowanie bagażnika. Korozja w tych miejscach i tak często się pojawia - zwróć uwagę, że rower na filmie był cały w purchlach obok otworu na nitonakrętkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi