Bajtelek Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Cześć wszystkim, To będzie moja pierwsza jesień na rowerze i zastanawiam się jak najlepiej skompletować zestaw do jazdy, głównie w suche dni. Mam obecnie cienką czapeczkę pod kask, rękawiczki, termo dół i góra oraz spodenki i koszulkę rowerową na krótko, na szyję buff - w zasadzie to tyle. Myślałem jeszcze żeby do takiego zestawu dołożyć jakąś bluzę lub wiatrówkę, ale nie wiem na co patrzeć - nie chcę wydać za dużo, ale też nie chciałbym kupić dziadostwa. Możecie coś polecić? No i jeszcze jedna kwestia - to tej pory jeździłem w butach do biegania, ale zaczęło mnie męczyć ślizganie na pedałach. Za jakiś czas mam plan przejść na spd, ale zanim to nastąpi minie pewnie rok. Czy w takim wypadku opłaca się kupić jakieś buty rowerowe bez spd, ma to sens? Co polecacie? Byłby bardzo wdzięczny za uwagi. Cytuj
Xzc Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Na jesień jeżdżąc na szosie używałem takiej bluzy, zależnie od temperatury zakładalem albo samą potówkę pod spód gdy było cieplej, lub jakieś termo jak robiło się chłodniej https://sklep.bcmnowatex.com.pl/meska-bluza-rowerowa-vezuvio-tarmac-1.html, Co do butów, ciężko cokolwiek powiedzieć, bo nic nie napisałeś czym i gdzie jeździsz, z doświadczenia podpowiem, na szosie nawet jak było zimno spd były ok, ewentualnie można założyć jakieś ochraniacze, natomiast zdarzyło mi się jeździć mtb po śniegu i gdby ten śnieg zaczał topnieć a potem zamarzać na pedale (buty + pedały platformowe) to była tragedia, nie szło nogi utrzymać w miejscu bo po prostu na pinach zrobił się lód. W ochraniaczach jeździłem tylko chwile, jakoś u mnie lepiej sprawdzały się skarpety z merynosa, swojego czasu były takie w decatlonie, nadspodziewanie dobrze trzymały ciepło stopy. Cytuj
Greg1 Napisano 28 minut temu Napisano 28 minut temu Na początek wiatrówka jest wystarczająca. Możesz pod spód założyć termo na długi rękaw i na to koszulkę kolarską na krótki i na większość jesieni i pogody w czasie niej wystarczy. Ja mam wiatrówkę Rogelli ale nie polecam bo jest trochę za szeroka jak na szosę (szerokie rękawy) ale z drugiej strony jestem trochę atletycznej budowy i wszystko inne było ciasne w barkach/rękawach i zarazem luźne w pasie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi