damiaszek Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Natknąłem się na dziwne dla mnie zjawisko. Wcześniej przy innych oponach i niższych ciśnieniach tego nie obserwowałem. Mam wycentrowane koło, szprychy w miarę równo naciągnięte, zakładam oponę (26x1,2) i jak nabiję do ~6 bar to szprychy się luzują. Po obniżeniu ciśnienia znowu są napięte. Wcześniej na grubszych oponach i niższych ciśnieniach tego nie obserwowałem. To jest normalne? dociągać je po napompowaniu, czy może kupić porządne koła? Cytuj
StrayRider Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Cytat Mam wycentrowane koło, szprychy w miarę równo naciągnięte, Równo, ale czy z odpowiednią siłą? Koło; nowe, nowe budowane samodzielnie, używane? Przód/Tyl? Cytat To jest normalne? dociągać je po napompowaniu, czy może kupić porządne koła? Nie, nie jest to normalnie. Ewentualnie dociągnąć przed montażem opony. Cytuj
damiaszek Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Podobnie przód i tył. Koła kiedyś firmowe, ale mocno budżetowe, stare, niewiele im brakuje do wytarcia ścianek, a i wielokrotnie już "prostowane". Chodzi mi raczej czy ktoś spotkał się z podobnym zjawiskiem. Cytuj
Dokumosa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) @damiaszek to jest naturalne zjawisko. Sprawdź jaka jest max siła naciągu dla twoich obręczy i zrób z 15-20% mniej po stronie mocniej naciąganej. Edytowane 1 godzinę temu przez Dokumosa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi