grzech1991 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Cześć, mam cube attention 2022 z Judy tk silver air 100mm skoku. Specyfikacja https://archiv.cube.eu/en/2022/503150 chciałbym wymienić amortyzator przedni, czy któryś się nada? RockShox Recon Gold RL DebonAir 29" Federgabel 130mm 1.5" tapered Boost 15x110mm black Suntour SF19 XCR32 Air LO-R 120 29" Boost Suspension Fork nie mam sztywnych osi, nie wykluczam zmiany ale nie wiem jakie to koszta. Ktoś coś podpowie? Co trzeba zmienić czy można i czy warto? Cytuj
Miner Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Z tych dwóch to na bank RockShox, polecam omijać suntourowe wynalazki 1 Cytuj
seba8121 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Z tych dwóch nic, dając większy skok, zmieniasz mocno geometrię roweru. Sztywne osie to zmiana piasty i zaplecenie koła, w zależności co wybierzesz koszty mogą być różne. 1 Cytuj
Dokumosa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu W tym reconie podczas serwisu zerowego wypadałoby zmniejszyć skok do 100mm. Potrzebne będą tulejki "travel spacers" do tego widelca. 1 Cytuj
grzech1991 Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Z tego co widzę to chciałem przyoszczędzić, ale chyba po prostu bedę używał tego judy aż go zajadę. Bo niby 200-400 zł fajny amortyzator, ale koszty robią się ogromne bo trzeba zmienić jeszcze koło. Czy jeśli chodzi o górę amortyzatora/kierownicę, pasuje plug & play, czy tu też muszę na coś zwracać uwagę poza kołami? Cytuj
Dokumosa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Jeśli judy ma sterówkę rozszerzaną (tapered) to w nowym tniesz tylko na taką samą długość i nabijasz gwiazdkę. Jeśli judy ma prostą to pewnie dolna bieżnia sterów (ew. całe stery) do wymiany. Cytuj
Galvatron Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu XCR to sprzet z pogranicza atrapy. Kupowanie go nie ma żadnego sensu. Najtańszy sensowny Suntour to Raidon/Epixon. Recon Gold RL to taka cięższa Reba, czyli zdecydowanie lepszy amortyzator. 130 mm to trochę za dużo, ale możesz spróbować 120 mm. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi