Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

trance x zjazdowy? w każdej recenzji podkreślają, że rower uniwersalny i taki miał być - kupiłem go pod zawody, pod nie-zawody mam elektryka :)

Zjazdowy to jest reign

Wg. testów jest carbon bardziej wytrzymały, topowe teamy jeźdzą na carbonie. Skąd wnioski, że aluminium jest lepsze? Tylko bez argumentów "Bo mi" albo "kolega kolegi kolegi, rozwalił się na carbonie".

"Czy to ma 15.5 cz 16.5 to w zasadzie pomijalne jest ." raczej 15.5 vs 14.5 może i jest, ale patrząc na prosów to potrafią wstawić sztywny widelec na podjazd

Edytowane przez grzech1991
Napisano

Spokojnie wiem, że reign jest enduro a trance niby all mountain, natomiast porównaj sobie go z poprzednia wersją Reigna, geometria w pozycji low jest praktycznie taka jak tego reigna, który jednoznacznie był ukierunkowany w stronę zjazdu, zresztą sam mam trance x i wiem, co można z nim robić na zjeździe w odpowiedniej konfiguracji, (opony + zawieszenie typowo pod zjazd). Raczej ludzie nie kupują  takich rowerów do jazdy po szutrach czy po płaskim, obecne all mountain bardzo mocno poszło w kierunku możliwości zjazdowych jeśli porównamy to z rowerami sprzed kilku lat, kąt głowki w okolicach 64 plus skok zawieszenia, który kiedyś był w rowerach enduro, wiadomo że pozycjonowanie wg producenta jest takie że to rower uniwersalny, ale nawet jeśli popatrzysz w zagranicznych recenzjach nowy model tranc x względem poprzedniej wersji został bardziej zoptymalizowany pod zjazd, recenzenci zaznaczali, że wcześniejsza wersja nawet lepiej podjeżdżała niż obecna, natomiast teraz daje on zdecydowanie więcej podczas jazdy w dół.