tymek1850 Napisano 26 Sierpnia Napisano 26 Sierpnia zastanawiam się nad tymi widelcami do dirta, nie wiem który będzie lepszy do tego zastosowania bo oba mają swoje plusy i minusy. z tego zo wiem to manitou jest widelcem dawanym tylko w gotowcach i można kupić tylko używany a rock shox będzie całkowicie nowy. manitou jest sprężynowy ale jest przystosowany do takiego zastosowania w przeciwieństwie do rock shox który jest powietrzny, nie wiem na jaki się zdecydować. jaką macie opinię na temat tych widelców i który będzie lepszym wyborem? Cytuj
WojtasTaba Napisano Wtorek o 22:23 Napisano Wtorek o 22:23 Nie no, z dwojga to jednak bardziej Judy Gold. A to masz jakieś okazje/konkretne oferty, czy tak ogólnie z jakiś przyczyn spojrzałeś na te dwa amortyzatory? Jeśli to drugie to jaki budżet? Cytuj
tymek1850 Napisano Środa o 06:41 Autor Napisano Środa o 06:41 Na olx jest kilka fajnych ofert a amory wybrałem bo są jedynymi sensownymi opcjami, bo raczej nie ma co patrzeć na rst dirt. Budżet to 500-600, celuję raczej w używane bo nowego w tej cenie nie znajdę Cytuj
WojtasTaba Napisano Środa o 08:30 Napisano Środa o 08:30 (edytowane) Rozumiem. 👍 Tylko chwila, bo dopiero zapaliła mi się lampka. Czy Judy w ogóle nadaje się charakterystyką do dirtu? Podkreślam, że nie znam się, ale w dircie trzeba chyba grubych lag, a tu są cienkie, no i amor musi być jeśli nie strikte do dirtu to chociaż mocno trailowy, a Judy to chyba takie bardziej XC - trail. A nowy X-fusion Slant RC 34? https://www.bike-discount.de/en/x-fusion-slant-rc-34-26-100-2pos-tapered Kojarzę znajomków, który jeżdzą na tym w dirtówach. Amortyzator solidny, prosty, lekki. Jedynie części do niego ciężko dostępne i drogie. Też nie jest to dirt/ostry trail, ale opcja wydaje się najlepsza. I masz nowy, więc nie ma ryzyka, że na start musisz kupić pakiet nowych części. Edytowane Środa o 09:01 przez WojtasTaba Cytuj
Galvatron Napisano Środa o 09:44 Napisano Środa o 09:44 Judy to nie amortyzator do dirtu - możesz szybko ją rozwalić. Cytuj
tymek1850 Napisano Środa o 13:10 Autor Napisano Środa o 13:10 Judy mnie skusił tym że jest powietrzny i w dobrej cenie ale golenie 30mm to chyba jednak trochę za mało. Poszukam tego x fusion albo manitou . Cytuj
WojtasTaba Napisano Czwartek o 22:29 Napisano Czwartek o 22:29 Nie musisz szukać. Znalazłem Ci w tym linku. Sklep pewniak, normalnie sobie zamów do domu. A jak się boisz to mogę Ci zamówić i wysłać, ale ja doliczę 100 zł za odpowiedzialność, bo wtedy ja wystawiam Ci paragon ze sklepu. Cytuj
WojtasTaba Napisano wczoraj o 19:31 Napisano wczoraj o 19:31 Tylko to co widać - oś boost (15mm). Cytuj
tymek1850 Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu To trzeba koło zmienić. jest jakaś inna opcja? Żeby był pod oś 9mm Cytuj
KSikorski Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Nie ma widelców nowych, nadających się do dirtu pod oś 9mm. Pod 9mm można szukać starej Rock Shox Toraz od biedy się nada. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi