Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć, zastanawiam się nad kupnem roweru STEVENS 5X gen.1, który obecnie kosztuje 2 299zł

Szukam roweru, który pomoże mi w dalszym gubieniu wagi obecnie 130kg na blacie (-25kg), wzrost 201cm. W centrum rowerowym Pan zaproponował mi tego Stevensa, nie wiem, czy w tej cenie mogę znaleźć coś lepszego. Jestem totalnym amatorem i na początku chciałem kupić rower MTB, bo ma wytrzymalsze koła itp. Dzisiaj usiadłem na rowerze MTB i totalnie nie jest to moja bajka, przynajmniej na tą chwilę. Więc potrzebuję raczej coś crossowego. 

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-stevens-5x-gen-1-pd48370/?v_Id=261294&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gad_campaignid=19529637099&gclid=Cj0KCQjwqebEBhD9ARIsAFZMbfxvmMjPuJaBeDnfENicLofI1TVCZmHjzTIjpT6au1QACYXR2qWgwr4aAtLnEALw_wcB

Edytowane przez Kabanuczi
Napisano (edytowane)

Góral góralowi nierówny jeżeli chodzi o geometrię. Podobnie z crossami.

Z kołami to też różnie bywa.

Pytałeś o DMC tego roweru? Może to mało istotne, ale daje to jakiś obraz.

Napęd to mieszanka Shimano z Sunrace, które jest chyba u nas egzotyką.

Dodatkowo Twój wzrost również znacząco obniża możliwości wyboru ...

PS. A jeżeli główny celem jest zrzucenie wagi to może https://www.yedoo.eu/en/product/yedoo-s2620-adults-scooter-3e0sUc ? 🙂

Edytowane przez chudzinki
Napisano

DMC tego roweru to 130kg więc raczej jak u pozostałych producentów, a rowery dla wysokiego tonażu po prostu mi się nie podobają.

Kiedyś jeździłem starym Herculesem Nepalem i jakoś dawał radę. Bardziej chodzi mi o osprzęt czy to jakieś totalne gówno, czy na początek wystarczy.