Kamilkocz Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Witam, planuje kupić pierwszy rower szosowy. Wzrost 178 cm, nie wiem jaki rozmiar ramy 55 będzie dobry? Myślę nad takim rowerem https://www.centrumrowerowe.pl/rower-szosowy-sensa-romagna-disc-sle-pd35801/?v_Id=248089 Lub znalazłem coś takiego sporo droższy: https://allegro.pl/oferta/rower-szosowy-merida-reacto-4000-28-blue-m-17373830443?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_rowery_pla_ss_sc&ev_adgr=rowery_ss_sc&ev_campaign_id=22201456927&gad_source=1&gad_campaignid=22201456927&gbraid=0AAAAAD24kbOhw2bUDCJ-KRw-1_Mxwad62&gclid=Cj0KCQjwqebEBhD9ARIsAFZMbfxScCFH7OEj3jnmPxVO1zo59ZUtGnou7486mPAVEaDh2aFOoDrLfjEaAns4EALw_wcB Nie wiem czy jest sens dopłacać jak na pierwszy rower , pozdrawiam Cytuj
nossy Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Ten drugi to wsadziłeś chyba bo się Tobie spodobał. Te dwa rowery to dwa inne światy....jeden to bardziej rower w stylu endurance,a drugi to bezkompromisowy rower aero o sportowej geometrii. I teraz pytanie jakie masz doświadczenie. Jak np.: dużo startowałeś w maratonach mtb, xc i planujesz starty na szosie to ta merdia reacto jeszcze ujdzie, ale jak zaczynasz przygodę z szosą bez sportowej przeszłości i sportowych ambicji na przyszłość to ta aluminiowa Sensa będzie dobrym wyborem na start. A jak chcesz dołożyć do karbonu to raczej myśli swoje kieruj w stronę np.: Sensa Gulia Gf. (centrumrowerowe.pl, szybkierowiery.pl), może jakaś Orbea. Cytuj
Kamilkocz Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Teraz jeżdżę zwykłym MTB na cienkich oponach po 30-40 kilometrów, i chce zacząć przygodę z szosowym, nie będę startował w wyścigach raczej dla siebie treningi ,może w przyszłym roku 1/4 Ironman. Dlatego chyba podstawie na sense bo w tych pieniądzach całkiem dobry rower się wydaje. Rama 55cm tak jak w linku pasowała by do mojego wzrostu? Cytuj
nossy Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu Teoria mówi, że rozmiar będzie raczej oki jeśli nie masz jakiś zaburzonych proporcji ciała. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi