Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

Szukam plecaka do jazdy MTB dosyć pojemnego z możliwością przypięcia kasku, do tej pory używałem camelbacka mulle natomiast w sobotę nóż który miałem w plecaku rozciął mi jego spód, był już mocno wysłużony bo miałem go od 2020 roku i szukam czegoś większego ten miał pojemność 12 l + 3l bukłak, fajnie jakby miał możliwość montażu bukłaka natomiast najlepiej jakby nie miał go w zestawie bo mam ten swój z camelbacka i bez sensu płacić za kolejny, ważne aby był wytrzymały i miał ok 20 l pojemności, prosiłbym o jakieś propozycje bo nie jestem zupełnie w  temacie.

Edytowane przez Xzc
Napisano

Ja kupiłem sobie jakieś dwa lata temu XLC 18 litrów i w sumie jestem zadowolony. Co prawda nie wykorzystuję go w mtb tylko w commutingu ale trzyma się pleców dobrze, jest dość wygodny (fakt, że nie jeździłem z nim kilka godzin ale jakąś godzinę czy półtorej jak po pracy wracałem do domu "na około" to tak), póki co nic się nie pruje. Nie wiem jak z przypięciem kasku. Nie jest to jakaś marka premium ale daje radę

• +1 pomógł 1
Napisano

Ten camelback byłby idealny tylko da sie może go kupić bez bukłaka ? Bo mam dokładnie ten sam model z wcześniejszego plecaka

Napisano

Poczytałem troche o tym camelbacku i wygląda, że ciężko znaleźć coś lepszego, dzięki za propozycję już zamówiony