Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam pytanko, chciałem spytać ogarniętych na co zwracać  uwagę przy zakupie elektryka? Bo niby wiem ze moc silnika pojemność baterii itd ale tutaj znalazlem taką aukcję :

https://allegro.pl/oferta/elektryczny-rower-gorski-48v-374-4wh-80km-250w-25km-h-skladany-certyfikatce-17671877670

I ciekawi mnie czemu taka mała cena? W tej cenie a nawet wyższej to widziałem w promocji "zwyklego gorala" storma x8 za trójkę . Rozumiem że w tym elektryku to wolnobieg i mechaniczne proste tarczówki ale jednak elektryki mają aku i silnik co powinno podbić cene. W tym nawet parametry nie odbiegają od innych elektryków bo ten pojedzie 80 km a takie za 4000 zl mogą do setki dobić. Podsumujac gdzie jest haczyk oprócz tego że to chińskie? 😂

Napisano

Dlaczego taki tani? @Partyk to jest źle sformułowane, powinno być: dlaczego taki drogi, skoro w Chinach jest 30% tańszy😂😂😂. Mój znajomy jeździ podobnym rowerem już ósmy rok, dba o niego i teraz "dojeżdża" drugą baterię😉. Jeżeli zadowolą cię wycieczki po najbliższej okolicy, to możesz pobić jego rekord,  ale jeśli myślisz o takich eskapadach...

Screenshot_2025-08-01-10-44-56-691_com.android.chrome.thumb.jpg.51823ee37829b6ab8f43e71c68dfd4a9.jpg

..to rozwalony rowerek, mała strata, ale zastanów się, czy nie skończysz w szpitalu🥴😢

• +1 pomógł 1
Napisano

To jest atrapa roweru elektrycznego, wykonana najtaniej, jak się da. Taki e-makrokesz.

Ja bym się bał, żeby ten dziadowski napęd elektryczny się nie zapalił podczas ładowania i nie wywołał pożaru. 

• +1 pomógł 1