Mlleko Napisano wczoraj o 19:35 Napisano wczoraj o 19:35 Dobry wieczór. Szukam swoich drugich butów na gravela. Teraz posiadam MTB Rockrider ST 500, ale trochę przeszkadza brak regulacji wpięcia w pedała. Poczytałem kilka tematów na forum i w oko rzuciły mi się dwie pary. Buty MTB SHIMANO SH-XC300 i Shimano sh-xc502. Nie wiem czy warto dopłacać te +/- 150 zł do xc502. Chyba że macie jakieś swoje doświadczenia z innymi butami i coś możecie polecić. Dziękuję Cytuj
Eathan Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Jeździłem w XC5. Były bardzo wygodne i dobrze je wspominam. U mnie pękły po kilku sezonach wielu kilometrach. Zmieniłem na XC-7 i te są świetne. Nie wiem, czy chcesz wydawać więcej kasy, ale porównując XC5 do XC-7 naprawdę warto. Cytuj
Greg1 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Ja mam Specialized Recon 1.0 na rzepach, które we wrześniu tamtego roku kupiłem za 300 zł i są mega wygodne. Z czystym sumieniem mogę polecić. Recon 2.0 ma 2 rzepy i 1 BOA ale jest też już znacznie droższy i nie wiem czy do amatorskiej jazdy jest sens dopłacać. Wcześniej miałem jakieś buty kupione w NL, jakieś ichniej lokalnej marki i w porównaniu z tamtymi Recon jest naprawdę o wiele wygodniejszy Cytuj
Mlleko Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Ok, dziękuję za odpowiedzi. Te XC7 są naprawdę ładne i zapewne wygodne, ale właśnie, bo w sumie nie napisałem, że nie wiem czy jest aż sens tyle dawać za buty jak jeżdżę amatorsko w tygodniu po 30 km, a na weekend średnio po 100 km. Cytuj
ernorator Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć w butach, które nam się nie podobają A tak na poważnie, nie wiem jak w shimano bo nigdy nie miałem ale mi osobiście bardzo się podoba i tego szukam, jak podeszwa w butach SPD jest sztywna i twarda. Niestety w tanich nie jest bo sztywną i twardą podeszwę uzyskuje stosując karbon i cena rośnie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi