Irrrvv Napisano wczoraj o 09:07 Napisano wczoraj o 09:07 Dzień dobry, Proszę o pomoc w wyborze roweru „na lata”. Coś tam czytałem, ale nie znam się w szczegółach. Krótkie trasy 20-30km. Może z czasem więcej. Dla kogo: Rower męski, cross z opcją montażu błotników itp. Wzrost 177 cm, waga 74 kg. - z jednym lub dwoma blatami z przodu - z dobrym osprzętem - komfortowy - wpisałem duży limit cenowy, ale jak da się kupić coś lepszego, a mniej rozpoznawalna marka producenta to nie mam nic przeciw. Moje typy: Giant Roam 2,3 - jedynka za droga, Unibike Crossfire lub Viper, Jakiś RWR Heist, któryś Crayon lub Marin albo Orkan. Są teraz jakieś promki w kraju, ale jak znacie jakieś namiary na sklepy u sąsiada to poproszę. Mogę się przymierzyć w Lublinie lub Warszawie. Cytuj
XoloX Napisano wczoraj o 17:17 Napisano wczoraj o 17:17 Canyona w sklepie nie przymierzysz, ale u mnie w waw możesz, do Pathlite 7 😌 Cytuj
keltu Napisano wczoraj o 17:42 Napisano wczoraj o 17:42 https://sprint-rowery.pl/rower-crossowy-polygon-heist-x7 Cytuj
StrayRider Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Cytat (...)z opcją montażu błotników(...) -błotniki można dopasować praktycznie do każdego typu roweru, nawet jeśli rama nie ma przewidzianych dedykowanych mocować; Do proponowanych rowerów: Unibike Crossfire Unibike Viper(tutaj napęd 3x); -na obu rowerach pozycja na pewno będzie komfortowa, a trzeba wziąć pod uwagę, że są to rowery dosyć ciężka ~15,4kg jak na "crossy"(przy świadomym wyborze np. trekking to i 18kg nie jest problemem). Polygon Heist X7 -napęd 1x można fajnie użytkować na co dzień, ale nie można być leniwym przy użyciu manetki tylnej przerzutki; Giant Roam 3 -osprzęt będzie już trochę odstawał; Giant Roam 2 -osprzętowo jest już trochę lepiej; Cube Nature Pro lub z osprzętem -do sprawdzenia jako alternatywa; Riverside 920 -kupuje się też "oczami", musi się spodobać to już osobiste preferencje; I jeszcze jakieś alternatywy: Merida crossway 300 Tabou Flow 6.0 KELLYS PHANATIC 90 Warto też pomyśleć, żeby na "start" po zakupie roweru zainwestować w jakieś porządne chwyty. 1 Cytuj
Irrrvv Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu Dzięki za rekomendacje. Pytanie co jest nie tak z Orkanem 9 M, a także czy jakiś Crayon z aktualnie dostępnej oferty też daję radę? Cytuj
Darek87 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Ja od siebie dodam jeszcze Treka Dual Sport 3 gen 5. Teraz są na niego dobre promki. Przy Twoim wzroście odpowiednią będzie rama L. Sam takiego ostatnio kupiłem, też mam 177 cm wzrostu i z roweru jestem bardzo zadowolony. Cytuj
Irrrvv Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu Cytat Ja od siebie dodam jeszcze Treka Dual Sport 3 gen 5. Teraz są na niego dobre promki. Przy Twoim wzroście odpowiednią będzie rama L. Sam takiego ostatnio kupiłem, też mam 177 cm wzrostu i z roweru jestem bardzo zadowolony. Jeździłem na DS 2 i rzeczywiście wygodny tylko czy zastosowane rozwiązania nie sa już archaiczne? Zapoznam się, dzięki Cytuj
Darek87 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Chodzi Ci o rozmiar kół czy czegoś innego? Trek wprowadził te koła do tego modelu w 2023 r wiec stosunkowo niedawno. Ds 2 ma różnice w konfiguracji względem Ds 3, np. aluminiowy a nie karbonowy widelec, gorsze chwyty. Niemniej jednak przy obecnych promkach obydwa są dobrze wycenione. Cytuj
Mihau_ Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Irrrvv napisał: Pytanie co jest nie tak z Orkanem 9 M, Obiektywnie to tylko masa większa niż np. giant. Jest też temat napędu 3x ale to już osobiste preferencje - ja bym takiego nie chciał jeśli nie planowałbym kilkudniowych wypadów z sakwami po górach 1 Cytuj
keltu Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Jeśli rozważasz napęd 3x to możesz zobaczyć https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-stevens-6x-gen-1-pd48371/?v_Id=261301 Chociaż moim faworytem ze wszystkich tutaj wymienionych rowerów to nadal Heist X7. Cytuj
Irrrvv Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowane) 16 godzin temu, StrayRider napisał: - Giant Roam 3 -osprzęt będzie już trochę odstawał; Giant Roam 2 -osprzętowo jest już trochę lepiej; One się różnią tylko napędem 2x10 i 2x9. a przez to różnica to 600 zł. Czy wg Was jest to aż tyle warte? Dodatkowo czytam, że suport jest marnej jakości. Edytowane 5 godzin temu przez Irrrvv dobra zmiana Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi