majster_J23 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Witam! Planuję kupić jakiś najlżejszy rower, tj. "ROMET HURAGAN CRD" -waży 7,60kg. Jak widać ma on dźwignie hamulców przy zaokrąglonej części kierownicy, tj. prawie pionowo. Czy da się je przenieść tak, żeby te dźwignie ham. były przy części rękojeści zaznaczonej na czerwono na fotce? Dzięki! Cytuj
JWO Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Tak prosto się nie da. Możesz dodać drugie, takie do lemondki i trójnik. Ale to tylko hamulce, a tam jest jeszcze przerzutka Tylko po co? Tracisz cała zaletę klamkomanetki i baranka Cytuj
majster_J23 Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Jak już pisałem zamierzam kupić jak najlżejszy rower ze względu na problemy po stronie mojego kręgosłupa. Aż tak się nie pochylę do tych dźwigni. Cytuj
JWO Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu To jest klamkomanetka, czyli klamka hamulca i manetka przerzutki. Nawet jak ja zamocujesz tam gdzie chcesz to ciężko będzie operować tym. Skroc mostek do minimum. Albo załóż odwrotnie Cytuj
Tyfon79 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Co ma waga roweru do kręgosłupa to nie wiem ale jak masz aż taki problem to trzeba kupić rower bez baranka. 1 Cytuj
majster_J23 Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowane) Wyciąganie z piwnicy po schodach w górę 13kg a 7,6kg to dla mnie dosyć duża różnica wagowa. A nie da rady rozebrać klamko-manetki i wydzielić osobno linkę hamulca do innej manetki obok? Edytowane 5 godzin temu przez majster_J23 Cytuj
nctrns Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Możesz dołożyć tzw. klamki przełajowe https://www.rowertour.com/p/180432/xlc-bl-r02-dzwignie-hamulcowe-przelajowe-czarne Wtedy będziesz mógł hamować tam gdzie chcesz, plus funkcja hamowanie zostanie w klamkomanetkach. Druga opcja, to szukanie karbonowego fitnessa, ale będzie raczej cięższy i droższy. https://www.cube.eu/pl-pl/cube-nulane-c-62-slt-goblin-n-black/856400 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi