chudzinki Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca Kupiłem używkę i chyba się wkopałem... Wszystko działa idealnie do momentu próby podniesienia roweru za siodełko - sztyca się wysuwa... W tej sztycy to chyba nic się nie zrobi poza wymianą kartridża? 😔 Cytuj
wolek Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca Z maksymalnie poluzowaną linką/bez linki też tak się dzieje? Cytuj
rkopec16 Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca Nie powinno się unosić roweru za siodełko przy schowanej sztycy. Jak prawidłowo się wysuwa i nie ma sagu to kartridż jest sprawny. Cytuj
chudzinki Napisano 29 Czerwca Autor Napisano 29 Czerwca Mowa o uniesieniu za siodełko nie o wieszaniu roweru... Nie jestem ignorantem 🙂. Wyszło to przy okazji pakowaniu roweru do garażu. Spóźniłem się jakieś 2 h żeby zgłosić problem do OLX... @wolek, tak. Nie ma to znaczenia. Cytuj
KSikorski Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca (edytowane) Jeśli nie ma sagu przy dosiadaniu to w czym problem? Edytowane 29 Czerwca przez KSikorski Cytuj
chudzinki Napisano 29 Czerwca Autor Napisano 29 Czerwca Problem w tym @KSikorski, że obawiam się, że coś dalej się posypie, a nie chciałbym żeby na jakimś wyjeździe córka została bez droppera. Uważasz, że moje obawy są nieuzasadnione? 🤔 Cytuj
Patron920 Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca sprawdź czy linka nie jest zbyt napięta i czy się na ile blokuje - puszcza do końca Cytuj
wr81 Napisano Poniedziałek o 20:09 Napisano Poniedziałek o 20:09 @chudzinki A tak z ciekawośći zapytam: co jest nie tak z fabrycznymi dropperami gianta że je podmieniasz na inne marki (pro teraz ks)? Chodzi o skok/długość? Bo opinie mają raczej dobre (z tego co rozumiem są robione przez tranz-x). Cytuj
chudzinki Napisano Wtorek o 07:14 Autor Napisano Wtorek o 07:14 (edytowane) @wr81, z naszego punktu widzenia kompletnie nic 🙂. Koryak leży sobie w pudełku - myślałem o cięższej córce, ale wiązanie sznurówkami dla zwiększenia skoku o 1 cm póki co mija się z celem, ale ... ↓↓↓ Poza tym mam w swoich rowerach 30.9 x 150, więc jak coś to będę miał na podmiankę. Lev SI założyłem lżejszej, bo po pierwszej przejażdżce na oryginale stwierdziliśmy, że jest za lekka i ma ogromne problemy z jej wciśnięciem. A dlatego akurat Lev, bo miały akurat te modele i nie było żadnych problemów z ich działaniem. Tylko ta cięższa jak sobie przypomniała jak chodzi Lev marudzi teraz, że z nią miałaby dużo łatwiej 😀. Edytowane Wtorek o 07:15 przez chudzinki 1 Cytuj
marcin_ostrów Napisano Wtorek o 07:48 Napisano Wtorek o 07:48 It is not a bug , it is a feature Mój Lev Integra też tak ma . 1 Cytuj
chudzinki Napisano Wtorek o 07:59 Autor Napisano Wtorek o 07:59 (edytowane) Serio? 🤔 @marcin_ostrów, a od początku tak miałeś? To dlaczego Lev SI 27.2 tego nie miały? Zmiany konstrukcyjne? Edytowane Wtorek o 08:05 przez chudzinki Cytuj
marcin_ostrów Napisano Wtorek o 08:52 Napisano Wtorek o 08:52 Serio. Z tego co pamiętam, a parę tych Integr miałem, każdy tak miał. Jak nie ma sagu ani nie wydaje dziwnych dźwięków , to jeździć i obserwować A SI 27.2 też pewnie to miał , tylko nie zaobserwowałeś akurat. Jak masz jakiegoś pod ręką, to bez linki pociągnij , zobaczysz co i jak. 1 Cytuj
chudzinki Napisano Wtorek o 09:41 Autor Napisano Wtorek o 09:41 Mam jeszcze jedną w starym rowerze córki. Sprawdzę wieczorem, ale to jest niemożliwe żeby tak w niej było, bo każdy rower bez wyjątku podnoszę za siodełko i to jest pierwszy, w którym to zauważyłem 😏. Ale dzięki za komentarz, bo mnie uspokoiłeś 🙂. Cytuj
chudzinki Napisano Środa o 20:24 Autor Napisano Środa o 20:24 W dniu 1.07.2025 o 10:52, marcin_ostrów napisał: A SI 27.2 też pewnie to miał , tylko nie zaobserwowałeś akurat Jaja jak balony! Masz rację @marcin_ostrów! Tyle razy dźwigałem tamten rower i nigdy tego nie zauważyłem i wiem już dlaczego... Tamten rower jest lżejszy ponad 1,5 kg. Teraz też podnoszę i nic, sztyca nie drgnie. Dopiero drugą ręką docisnąłem koło do podłogi i sztyca się wysuwa 🙂. Cytuj
marcin_ostrów Napisano Czwartek o 04:52 Napisano Czwartek o 04:52 (edytowane) Edytowane Czwartek o 04:53 przez marcin_ostrów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi