Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem używkę i chyba się wkopałem...

Wszystko działa idealnie do momentu próby podniesienia roweru za siodełko - sztyca się wysuwa... 

W tej sztycy to chyba nic się nie zrobi poza wymianą kartridża? 

😔

Napisano

Mowa o uniesieniu za siodełko nie o wieszaniu roweru... Nie jestem ignorantem 🙂

Wyszło to przy okazji pakowaniu roweru do garażu. Spóźniłem się jakieś 2 h żeby zgłosić problem do OLX... 

@wolek, tak. Nie ma to znaczenia. 

Napisano

@chudzinki A tak z ciekawośći zapytam: co jest nie tak z fabrycznymi dropperami gianta że je podmieniasz na inne marki (pro teraz ks)? Chodzi o skok/długość? Bo opinie mają raczej dobre (z tego co rozumiem są robione przez tranz-x).

Napisano (edytowane)

@wr81, z naszego punktu widzenia kompletnie nic 🙂.

Koryak leży sobie w pudełku - myślałem o cięższej córce, ale wiązanie sznurówkami dla zwiększenia skoku o 1 cm póki co mija się z celem, ale ... ↓↓↓

Poza tym mam w swoich rowerach 30.9 x 150, więc jak coś to będę miał na podmiankę.

Lev SI założyłem lżejszej, bo po pierwszej przejażdżce na oryginale stwierdziliśmy, że jest za lekka i ma ogromne problemy z jej wciśnięciem. A dlatego akurat Lev, bo miały akurat te modele i nie było żadnych problemów z ich działaniem.

Tylko ta cięższa jak sobie przypomniała jak chodzi Lev marudzi teraz, że z nią miałaby dużo łatwiej 😀.

Edytowane przez chudzinki
  • +1 pomógł 1
Napisano

Serio. Z tego co pamiętam, a parę tych Integr miałem, każdy tak miał. Jak nie ma sagu ani nie wydaje dziwnych dźwięków , to jeździć i obserwować :D

A SI 27.2 też pewnie to miał , tylko nie zaobserwowałeś akurat. Jak masz jakiegoś pod ręką, to bez linki pociągnij , zobaczysz co i jak. 

• +1 pomógł 1
Napisano

Mam jeszcze jedną w starym rowerze córki. Sprawdzę wieczorem, ale to jest niemożliwe żeby tak w niej było, bo każdy rower bez wyjątku podnoszę za siodełko i to jest pierwszy, w którym to zauważyłem 😏.

Ale dzięki za komentarz, bo mnie uspokoiłeś 🙂.

Napisano
W dniu 1.07.2025 o 10:52, marcin_ostrów napisał:

A SI 27.2 też pewnie to miał , tylko nie zaobserwowałeś akurat

Jaja jak balony! Masz rację @marcin_ostrów

Tyle razy dźwigałem tamten rower i nigdy tego nie zauważyłem i wiem już dlaczego... Tamten rower jest lżejszy ponad 1,5 kg. Teraz też podnoszę i nic, sztyca nie drgnie. Dopiero drugą ręką docisnąłem koło do podłogi i sztyca się wysuwa 🙂