wojtek_se Napisano 13 Czerwca 2025 Napisano 13 Czerwca 2025 Cześć, Czy mogę bez problemu wymienić klamki hamulca, jeśli jest taki zestaw: Klamki: M4100 Zaciski: MT-420 4 tłoczkowe Chcę zmienić tylko klamki, bez zmiany zacisków i przewodów, na klamki Deore XT BL-M8100 Czy to jest możliwe i nie będzie żadnych problemów? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj
RafalG Napisano 31 Grudnia 2025 Napisano 31 Grudnia 2025 Cześć. Mam ten sam zestaw co @wojtek_se U mnie podobna wymiana tylko na klamki M6100, Czy przy tej operacji muszę wymieiać insert i oliwkę czy mogę to przykrecić na starych? Cytuj
Mod Team sznib Napisano 31 Grudnia 2025 Mod Team Napisano 31 Grudnia 2025 Możesz przykręcić na starych. Cytuj
wojtek_se Napisano 31 Grudnia 2025 Autor Napisano 31 Grudnia 2025 Ja przykręciłem nowe klamki na starych bebechach (oliwka i ta szpilka), zmieniłem tylko klamkę i dolałem płynu do klamki, jednocześnie naciskając dźwignie przez kilka minut, żeby wygonić powietrze. Działa póki co Cytuj
chester_jds Napisano 31 Grudnia 2025 Napisano 31 Grudnia 2025 Dziwne, bo nie za bardzo powinno. O ile szpilka to rzecz do wielokrotnego stosowania, o ile się wyciągnie z przewodu, o tyle oliwka się zgniata przez dociśnięcie śrubą i w zasadzie jest to jednorazowe, bo już raz zgnieciona nie za bardzo się "dogniecie" czy dobrze ułoży do być może ciut innego ustawienia. Ostatecznie to nie odkształcalna guma, tylko miedź czy mosiądz (?). Ale jestem zwolennikiem prymatu praktyki nad teorią, więc skoro Wam to działa, to najwyraźniej o dziwo się da. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi